Vrijdagavond stond de populaire Oostenrijkse schlagerzanger Hansi Hinterseer (60) opnieuw in een bomvolle Ethias Arena in Hasselt. Het was de tweede maal in één jaar tijd dat Hansi zijn Belgische fans mocht begroeten in één van de grootste concertzalen van ons land. Zijn ‘Weihnachten’ concert, waarbij hij geflankeerd wordt door Die Tirol Echo & Chor, werd opnieuw een voltreffer. Op vrijdag 20 maart 2015 heeft Hansi een nieuwe afspraak met zijn Belgische fans, dan zorgt hij voor een primeur en concerteert hij met ‘Frühlingszauber’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Hansi nodigde ook Christoff uit, die hem op het podium zal vergezellen met zijn Duitse repertoire.

Normaal moet een mens het kalmer aan doen wanneer hij 60 is geworden maar het lijkt wel of ik het voorbije jaar veel drukker was dan alle jaren voordien”, laat Hansi Hinterseer zich in een gesprek in de backstage van de Ethias Arena te Hasselt ontvallen. Zonder meer was 2014 een groot jaar voor de Oostenrijkse publiekslieveling, want naast zijn mijlpaal verjaardag, vierde hij ook zijn 20 jaar carrière als artiest. In het voorjaar was Hansi op tour met ‘Das Beste zum Jubiläum’ , een jubileumshow die goed was voor meer dan 40 concerten en waarvan er ondertussen ook al een succesvolle live-cd en dvd op de markt is gekomen. Omdat de kersttijd hem nauw aan het hart ligt, heeft Hansi eind november zijn Kitzbühl verlaten en is hij op tour met ‘Weihnachten’, waarbij hij zich op het podium laat vergezellen van Die Tiroler Echo & Chor. Op een tijdspanne van een paar weken – tegen kerstavond wil Hansi immers terug thuis zijn bij zijn gezin – staat Hansi Hinterseer 19 keer op het podium en dat in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België . Ruim twee uur en half, nam Hansi op vrijdag 5 december zijn Belgische fans mee doorheen zijn mooiste kerst- en winterliederen. Dankzij de nieuwste videoprojecties werd het publiek bijna letterlijk meegezogen in de prachtige wintersfeer waar Tirol voor bekend staat.

Comfortzone

Tussen de kerstbomen en vanuit zijn volledig nagebouwde winterhut, maakte Hansi vrijdagavond zijn plannen bekend voor 2015. “Lieve fans. Ik heb goed nieuws, want volgend jaar komt er een nieuwe cd aan én ik zal België opnieuw aandoen met mijn warm voorjaarsconcert ‘Frühlingszauber’”, waarna een oorverdovend en enthousiast applaus van het publiek volgde.

In 2015 stapt Hansi Hinterseer voor het eerst uit zijn comfortzone en komt hij met het unieke voorjaarsconcert ‘Frühlingszauber’ op vrijdag 20 maart naar de Staddschouwburg in Antwerpen. “Het wordt een heel bijzondere avond, omdat het publiek voor het eerst heel dichtbij gaat zitten. Tijdens het concert breng ik samen met mijn band mooie voorjaarsmelodieën uit mijn repertoire, en geef ik ook tekst en uitleg bij de liedjes die mij een warm gevoel geven”, zegt Hansi Hinterseer.

Christoff

Voor de allereerste doortocht van ‘Frühlingszauber’ heeft Hansi ook Christoff uitgenodigd. “Ik ben heel blij dat Christoff ondanks zijn drukke agenda ook even de tijd heeft vrijgemaakt om in mijn ‘Frühlingszauber’ concert enkele Duitse liedjes te komen zingen. Dat wordt voor mij echt weer iets om naar uit te kijken”, laat Hansi Hinterseer optekenen.

Tickets voor ‘Frühlingszauber’ met Hansi Hinterseer en gastartiest Christoff, op vrijdag 20 maart 2015 in de Stadsschouwburg van Antwerpen, kunnen besteld worden via http://www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).

Wees snel want het aantal plaatsen is echt wel beperkt!!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hansi Hinterseer en gastartiest Christoff
Datum: 
vrijdag 20 maart 2015
Locatie: 
Stadsschouwburg van Antwerpen
Meer over