Een klein jaar geleden begon VRT-journaalanker Hanne Decoutereaan een groot avontuur. Ze wou haar meisjesdroom waarmaken: als prima ballerina optreden met een gerenommeerd balletensemble.
Als alles goed gaat, wordt die droom werkelijkheid tijdens een dansgala op dinsdag 12 februari in Concertgebouw Brugge. Hanne zal daar samen met haar danspartner Gabor Kapin de balkonscène uit Romeo en Julia dansen in de choreografie van Les Ballets de Monte-Carlo. Daarnaast zijn er die avond ook optredens van Ballet Vlaanderen, Les Ballets de Monte-Carlo, Dansstudio Arabesque, en Compagnie J, de winnaar van de danswedstrijd “Dans met Hanne”. Het dansgala wordt de apotheose van de zesdelige reeks Hanne danst. Daarin volgen we het traject dat Hanne het voorbije jaar heeft afgelegd en gidst zij ons doorheen de wereld van het ballet.

Hanne Danst is de opvolger van de succesvolle Canvas-reeks en bijhorende box Thomas speelt het hard. Voor deze 5CD box koos Hanne haar favoriete balletmuziek, en licht deze keuze toe in het boekje bij de CD's. Centraal staat CD3 met de balkonscène uit Prokofiev’s Romeo en Julia, die ze als finale zal dansen op 12 februari.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over