Vorig jaar brachten ze al een Nederlandstalige kerstsingle uit en in het begin van hun carrière - toen de 3 zussen nog gewoon muziek uitbrachten onder de naam Lisa, Amy en Shelly - deden ze dat ook met ‘Adem in, adem uit’. Met dit nummer namen ze deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Aanvankelijk koos OG3NE voor het Engelstalige repertoire, tot ze de voorbije zomermaanden op writerskamp trokken, waar hun nieuwe single ‘Handgeschreven kus’ is ontstaan. Ze schreven het nummer zelf en in het Nederlands.

Zelf nummers schrijven stond al een tijdje op ons wensenlijstje. We hebben er vaak over gepraat, maar het ontbrak ons aan tijd, tot in augustus. Dan hebben we op het Overijsselse platteland een boerderij gehuurd en hebben we ons een week afgezonderd met een klein gezelschap. Het was best een grote uitdaging, want we wisten niet of we dit konden, maar ondertussen zijn we uiteraard bijzonder trots op het resultaat. In die week zijn er 5 nieuwe liedjes ontstaan waar we de komende tijd aan verder werken. Van ‘Handgeschreven kus’ zijn we zo opgetogen, dat we besloten hebben om hem uit te brengen als nieuwe single”, zeggen de zussen van OG3NE in koor.

In ‘Handgeschreven kus’ vertelt OGN3 het verhaal van een meisje dat sinds haar vroegere jeugd gescheiden werd van haar broer. “Het enige wat zij van hem bezit is een handgeschreven briefje uit die tijd, wat voor haar de start is van een zoektocht. Ook in het Nederlands en in dit popnummer blenden onze stemmen en blijft onze herkenbare closeharmony-sound helemaal overeind, althans dat vinden wij (lachen).

Door de coronamaatregelen werden de zussen verplicht om hun succesvolle ‘Sweet Harmony Tour’ vroegtijdig af te breken en werden er heel wat optredens verplaatst en doorgeschoven naar volgend jaar. Door hun optimistische karakter staat ‘bij de pakken blijven zitten’ niet in het OG3NE woordenboek en dus organiseerde het trio erg succesvolle ‘Home Isolations Video’s’ en concerten, die wereldwijd veel aandacht kregen. Over de ‘Jolene-cover’ was countryzangeres Dolly Parton een tijdje geleden laaiend enthousiast. “Wat een mooie sound en wat een mooie harmonieën", reageerde Dolly, terwijl ze op een laptopscherm naar Amy, Shelly en Lisa luisterde.

Handgeschreven kus’ van OG3NE verscheen op House of Entertainment en is digitaalbeschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over