Marva viert een verschrikkelijk feestje met haar zombies!

De familie van Marva strijkt neer in Walibi tijdens Halloween, van 19 oktober tot en met 3 november, vergezeld van freaky personages en schrikwekkende taferelen...

Voor de veertiende keer reeds organiseert Walibi Belgium het Halloween festival. Elk jaar zakken duizenden families af naar het pretpark Walibi om er naast de meer dan 40 “gewone” attracties ook nog eens een tiental “speciale Halloween”-attracties en animaties mee te maken. Een recept dat elk jaar met succes wordt gesmaakt door de bezoekers!

Het programma van 2013 belooft alweer het beste van wat er in België te beleven valt met Halloween: 5 magnifieke spookhuizen, verschillende schrikwekkende zones, ronddwalende zombies en freaky clowns, nocturnes met vuurwerkshows en het schreeuwlelijke hoofdpersonage Marva. Elk jaar pakt Walibi uit met meer animaties en meer spektakels. Een formule die aanspreekt! Elk jaar zakken meer en meer mensen af naar Waver om te genieten van dit unieke Halloween spektakel. Halloween is ondertussen uitgegroeid tot de populairste periode van het jaar voor Walibi met meer dan 100.000 bezoekers.

De beruchte spookhuizen van Walibi

Wie aan spookhuizen denkt, denkt waarschijnlijk aan de klassieke attractie die men kan vinden op kermissen. Niets is minder waar. De spookhuizen van Walibi mogen gerust levensecht genoemd worden. Men wandelt doorheen een labyrinth van gangen en kamers die telkens een huiveringwekkend tafereel uitbeelden en omringd zijn door bloederige zombies. Het is een enge film of nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Velen halen het einde van het huis niet en keren op hun stappen terug. Walibi biedt haar bezoekers maar liefst 5 doorloophuizen aan. Elk huis krijgt een leeftijdsquotering. Villa13 is het nieuwste paradepaardje. Dit huis wordt namelijk bewoond door een psychopaat. In de 13 kamers die het huis telt, gebeuren de meest abnormale - zeg maar, paranormale- dingen.

Niet aan te raden voor gevoelige zieltjes.

scare zones

Op verschillende locaties in het park is er voor de bezoekers geen ontsnappen meer aan. Ze zullen door een bepaalde “scare zone” moeten wandelen. Niet achterom kijken is de boodschap en vooral doorstappen. Een scare zone is een zone in het park waar een bepaald Halloween tafereel wordt uitgelicht door middel van decoratie, special effects en personages: het kerkhof, zombie oorlog, fluo, scary clowns,... Wie het einde van de zone haalt, kan opgelucht adem halen en nog een aantal attracties doen. Zij die honger hebben, kunnen eten bij de familie van Marva. Zij baten een gruwelijk restaurant uit dat veel meer te bieden heeft dan alleen eten.

nocturnes Met special effects

Halloween speelt zich af tijdens de herfstvakantie. De dagen worden korter, de duisternis valt rond 17u. Als de nacht valt komen er nog meer zombies tot leven. Op bepaalde dagen blijft Walibi open tot 21u. Dat wil zeggen 4 uur extra Halloween plezier in het donker. Elke nocturne wordt bovendien afgesloten met een spektakel op en rond het meer van Walibi met een groots vuurwerk en special effects.

Het volledige programma is beschikbaar op www.walibi.be. Halloween in Walibi, op 19 en 20 oktober en elke dag tijdens de herfstvakantie van 26 oktober tot en met 3 november 2013. De nocturnes zijn op 26, 27, 31 oktober en op 1 en 2 november 2013. Walibi raadt de bezoekers aan om tickets op voorhand te kopen op www.walibi.be

over Walibi:

Pionier in de pretparksector. Walibi is 38 jaar geleden ontstaan in Waver. Vandaag bestaan er 4 Walibi-parken: Walibi Belgium, Walibi Rhone-Alpes (Frankrijk), Walibi Sud-Ouest (Frankrijk) en Walibi Holland (Nederland) die samen jaarlijks 2,8 miljoen bezoekers verwelkomen. Deze 4 Walibi parken maken sinds 2006 deel uit van Compagnie des Alpes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over