Gisteravond stond Gwen Stefani met haar "Sweet Escape Tour 2007" in het Antwerpse Sportpaleis. Dat Gwen Stefani een uitstekend zangeres is twijfelt niemand aan, maar om een show in het Antwerpse Sportpaleis tot een goed einde te brengen is er meer nodig dan alleen een goede stem. Daarom had Gwen Stefani ook nog een reeks getalenteerde dansers en muzikanten meegenomen en in combinatie met een mooie lichtshow was het dan ook een prachtige avond voor de 12000 aanwezige fans. Maar vooraleer Gwen Stefani op het podium verscheen, was het nog eerste de beurt aan CSS die het voorprogramma verzorgden.

Het was haar eerste solo concert in België, maar dat was er absoluut niet aan te merken. Gwen kwam tevoorschijn in een grote gouden kooi op de tonen van ‘The Sweet Escape’ en de toon was dan ook meteen gezet voor de rest van de avond. Heel het publiek zong de ‘Whohoe, whihoo’ luidkeels mee en Gwen genoot dan ook zichtbaar van het fantastische publiek. Gwen StefaniMet enkele leuke anekdotes wist ze het publiek alvast meer dan te bekoren. Zo vertelde ze dat ze de dag ervoor haar verjaardag had gevierd, waarna het publiek dan ook spontaan “Happy Birthday” begon te zingen.

Het optreden was een perfecte combinatie van de grote hits, met enkele minder bekende maar daarom zeker niet minder mooie, nummers van haar eerste & tweede cd. Gedurende de show wisselde Gwen Stefani ook verschillende keren van outfit, maar niet getreurd voor de aanwezige fans. Want tijdens deze kledijwissels kwamen 4 mannelijke en vrouwelijke dansers het publiek entertainen. Het was dan ook een echt spektakel om deze Harajuku meisjes aan het werk te zien.

Na een dik uur verraste Gwen iedereen door in het publiek op te duiken en van daaruit terug naar het podium te lopen. Gwen StefaniZo kregen ook de fans van op de achterste rijen de kans om Gwen Stefani van dichtbij te zien. Maar er waren nog meer verassingen, Toen ze eenmaal terug op het podium stond, had ze nog een special guest bij. Niemand minder dan haar zoontje, Kingston, kwam het podium op. Hij werd dan ook door de aanwezige fans met een oorverdovend applaus verwelkomd.

Na enkele muzikale hoogstandjes op nummers als ‘Hollaback Girl’, ‘The Sweet Escape’ en ‘What your Waiting For Me’ ging het publiek dan ook meer dan tevreden naar huis.

Tekst: Naomi Vangestel
Foto's ingezonden

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: