Guy Van Nueten brengt later dit najaar zijn derde solo-pianoplaat ‘Contact’ uit, die hij op 4 december voorstelt in de Arenberg te Antwerpen. Vandaag deelt hij dit nummer - clip (click hier):

Over ‘Weeping Song’, een vooruitgeschoven track:

Wat gebeurt er als we onze herinneringen verliezen? In langspeelfilm 'Night Has Come' leidt de technologische evolutie tot een collectief geheugenverlies, tot het uiteen rafelen van de maatschappij, naar een dictatuur, een burgeroorlog en uiteindelijk tot de ondergang van onze wereld in een enorme vuurstorm. Dit alles wordt beschreven in The Night - I. Finis Mundi.

In deel II. Weeping Song, herbeleeft het hoofdpersonage (Johan Leysen) een laatste keer herinneringen aan betere tijden: een wandeling met een geliefde, een concert in een park op een zonnige dag...Het contrast met een wereld die in vuur en vlam staat kan haast niet schrijnender zijn. Vandaar de titel: Weeping Song.

GVN: Ik heb altijd graag in opdracht gewerkt, en soms leidt een ontmoeting en een daarop volgende samenwerking tot een absolute meerwaarde. Daarom heb ik dit werk opgedragen aan regisseur Peter Van Goethem: zonder zijn opdracht zou deze muziek er namelijk niet zijn.

Deze opname van The Night I en II is take 8, opgenomen op 13 september 2017 om 10h17 op een Fazioli F228. Dit instrument bleek het meest geschikt om zowel de grandeur van deel I als de intimiteit van deel II te vertolken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over