Eergisteren(vrijdag)avond stelde Guy Swinnen zijn nieuwe soloalbum 'Dreaming For Days' voor in het uiterst sfeervolle Theater Vooruit te Boechout. Na een gezellig on stage sofagesprek met Cathérine Vandoorne, waarin Guy Swinnen tekst en uitleg gaf over zijn nieuwe akoestische boreling, genoot een tot het laatste stoeltje gevuld Theater Vooruit zichtbaar van het intieme live concert. Ver weg van het rockgeweld van The Scabs, gewapend met enkel akoestische gitaar, mondharmonica en geruggesteund door 4 leden van de Guy Swinnen Band, imponeerde Guy Swinnen. 'Dreaming For Days' is een intiem, puur en uniek album geworden, dat live helemaal tot z'n recht komt.

2015 was een grand cru-jaar voor Guy Swinnen. Met zijn legendarische rockband The Scabs bracht hij na 20 jaar nog eens een gloednieuw album uit en dat album stootte meteen door naar de nr.1 positie in de Ultratop Albumcharts. De concertagenda van de band puilde zowat uit en met meer dan 20 optredens in eigen land, waren The Scabs de “Koningen van de Belgische festivalzomer”. De band mocht ook de Radio 2 Zomerhit Award voor ‘Beste groep’ in ontvangst nemen. Tussen al dat Scabsgeweld door, nam Guy ook deel aan het eerste en zeer succesvolle seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’. Swinnen bekoorde jong en oud en won een heel wat zieltjes met zijn prachtige versies van oa ‘Scars’ van Stan Van Samang en ‘My Dearest Friend’ van Christoff.

Ondanks de zeer drukke agenda, kon Guy Swinnen het niet laten om nieuwe nummers te blijven schrijven en zijn liefde voor akoestische songs op te tekenen in de vorm van een nieuw album. Guy nam 9 nieuwe songs op, voegde daar de beklijvende live versies van 'Scars', 'I Surrender' en 'My Dearest Friend' uit het programma ‘Liefde voor Muziek’ aan toe en doopte het geheel ‘Dreaming For Days’. Het resultaat is een intiem, puur en uniek plaatje, dat de zanger belicht langs zijn erg gewaardeerde en ijzersterke akoestische kant.

Tracklist

 1. Dreaming For Days
 2. Susan
 3. No One Can Make It All Alone
 4. I Was A Fool
 5. I Surrender (*)
 6. You Belong In My Arms
 7. Scars (*)
 8. He Holds You Down
 9. You Just Gotta Stay
 10. Raining In Your Hart
 11. Hymn Of Pain
 12. My Dearest Friend (*)

*live versie uit ‘Liefde Voor Muziek’ (vtm)

'Dreaming For Days', het nieuwe soloalbum van Guy Swinnen, is nu fysiek verkrijgbaar, HIER te koop via iTunes en kan u HIER beluisteren op Spotify!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over