Sois Belge et Tais-Toi op 16 maart in Capitole Gent en 29 maart in de Stadsfeestzaal (Antwerpen)

In Franstalig België lopen fans storm voor de theatervoorstelling van ‘Sois Belge et Tais-Toi’. De jaarlijkse shows zijn dan ook een waar begrip in Wallonië. Dit jaar viert het gezelschap z’n 20ste verjaardag. Om dat te vieren, houdt de show ook halt in Vlaanderen: op vrijdag 16 maart in de Capitole in Gent en op donderdag 29 maart in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. De Franstalige acteurs krijgen er het gezelschap van hun Vlaamse collega-acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris Van Espen. De shows in Vlaanderen worden dus een mix van Frans én Nederlands. Vorige week repeteerden de acteurs een laatste keer samen, want vrijdag is er al de eerste show in Gent.

Het wordt een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de media, maar vooral de politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De shows in Gent en Antwerpen zullen een mix worden tussen Frans én Nederlands en zullen dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen. En wie weet duiken er plots enkele bekende Vlaamse politici hun opwachting op het podium… Enkele politici kochten trouwens wél al een ticket en zitten dus in de zaal.

20 jaar Sois Belge et Tais-Toi (met Vlaamse gastacteurs)
Vrijdag 16 maart – Capitole Gent – 20u.
Donderdag 29 maart – Stadsschouwburg Antwerpen – 20u.
Tickets te bestellen op www.teleticketservice.com of www.soisbelge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: