Vanaf vandaag kan iedereen, groot of klein, naar de nieuwe Sinterklaasfilm gaan zien. Net als vorig jaar maakt de club van Sinterklaas zich klaar om richting België te vertrekken. Het wordt een heus avontuur want de gemene Dokter Vleugelaer heeft samen met zijn hulpje Igor een plan gesmeed om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te dwarsbomen. Eigenlijk willen ze gewoon heel snel heel rijk worden. Dokter Vleugelaer heeft dan ook “de blafspray” ontwikkeld. Als je de spray op iemand spuit begint die persoon te blaffen. Raakt een persoon een voorwerp aan, bijvoorbeeld een pakje, dat werd ingespoten met de blafspray dan zal die persoon ook beginnen blaffen. Dokter Vleugelaer heeft de enige remedie tegen de blafhoest en zal die dan ook duur verkopen aan alle ongeruste ouders. Hun plan bestaat eruit om alle pakjes van Sinterklaas te bespuiten zodat alle kindjes de blafhoest krijgen. Zullen ze in hun plannetje slagen? Of kunnen de Zwarte Pieten de slechteriken op tijd stoppen? Eén manier om het te weten te komen, gaan zien!

De film is een samenwerking tussen België en Nederland. De stemmen werden wel heropgenomen in België om het een Vlaamse touch te geven. De stemmencast bestond onder andere uit Jasmine Jaspers, Deborah De Ridder en Luk de Koninck. Maar ook Sven De Ridder (Igor) en Pieter Verelst (Dokter Vleugelaer) deden mee. Zij waren niet enkel de stem, maar speelden ook mee in de film als de twee slechteriken.

Zondagmorgen mochten de pers en enkele genodigden uit BV-land met hun kindjes alvast eens een kijkje nemen. Met entertainment van de Zwarte Pieten fanfare kon voor de kindjes de dag al niet meer stuk! En nu Sinterklaas in zicht is was iedereen echt heel braaf.

Heb je volgende week in de herfstvakantie niet veel te doen? Of zit het weer weer eens niet mee? Of ben je gewoon kei benieuwd? Ga dan zeker een kijkje nemen naar Sinterklaas en het mysterie op de stoomboot. Een aanrader voor jong en oud! Vanaf vandaag is deze te zien in alle zalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: