Afgelopen zaterdag vond het gratis festival Baroeg Open Air plaats in het Zuiderpark. Poppodium Baroeg organiseerde het festival voor de tiende keer. Baroeg Open Air richt zich op harde en alternatieve muziek zoals metal, punk, rock en drum ’n bass.

In de dagen voorafgaand aan en op de ochtend van de festivaldag zelf viel er veel regen. Gedurende de festival dag klaarde het weer op en wisten 8.000 bezoekers het festivalterrein te vinden.

De headliner dit jaar was Destruction, een Duitse thrashmetal band. De schouderblessure van frontman ‘Schmier’ had geen invloed op de show. De band walste als een machine over de metalheads in de tent heen. Noemenswaardig was ook de show van Dog Eat Dog. Deze band scoorde in de jaren ’90 grote hits met ‘Who’s the King’ en ‘No Fronts’. Op Baroeg Open Air liet de band zien dat hun crossover tussen rap en metal nog steeds tot een kolkende tent leidt. In samenwerking met de Popunie speelden er ook bands uit de regio Rotterdam: de Cenobites, Deformer en Dool met Ryanne van Dorst. Nieuw dit jaar waren de ‘Plee Sessies’. Dit podium, naast de dixies, was klein van opzet, maar het ludieke programma werd door velen gewaardeerd. Rond de schemering kwamen op het festival Krampussen (een soort monsters) tevoorschijn die het publiek schrik aanjaagden en bezoekers wezen op de mogelijkheid te doneren voor het festival.

Het festival werd bezocht door een divers publiek: jong en oud, gezinnen, echte fans van de optredende bands, of mensen die ‘eens kwamen kijken’. Door deze mix van bezoekers en de vrijwillige crew van het festival ontstond de ontspannen sfeer waar het festival al jaren om geroemd wordt.

Leon van Rijnsbergen, directeur van het festival, is tevreden over de tiende editie: “Ondanks de vele regen vooraf toch een geweldige opkomt. Wat een toegewijd publiek hebben we toch! Wij zijn nog lang niet klaar met dit festival. Op naar de 25 jaar!“

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over