Peter Minnebo

De beste barbecue chef van het land, Peter De Clercq en Seppe Nobels, de beste groentechef van België, fileren dit voorjaar negen weken lang tien duo’s in Grillmasters, een smakelijk programma rond grillen. Samen gaan ze op zoek naar het beste BBQ-duo van Vlaanderen. Ze leggen de gepassioneerde ambitieuze foodlovers het vuur aan de schenen: ze verwachten niets minder dan de meest imponerende, origineelste en lekkerste barbecuecreaties.

Elke aflevering staat er een nieuwe opdracht op het menu en de twee minst presterende duo’s eindigen in de 'burn-out'. Hiermee eindigt de smeulende strijd iedere week voor één koppel. Na negen weken kennen we de beste grillmasters van het land.

Op dinsdag 27 maart werd het programma reeds aan de pers voorgesteld in het restaurant van Seppe Nobels te Antwerpen. De BBQ-coaches deelden tussendoor enkele sappige anekdotes. De timing van het programma is ideaal, want iedereen krijgt immers zin om zijn BBQ aan te steken.

Seppe Nobels focuste op één der doelen van Grillmasters, namelijk een totaal ander beeld van BBQ-en in de huiskamers brengen. Niet alleen een hamburger- en worstenpakket bij de beenhouwer, maar net iets meer doen met onze Noordzeevis en lokale ambachten. Het programma tilt het BBQ gebeuren ongetwijfeld naar een hoger niveau.

Het programma ging aan de slag met de 10 best geselecteerde koppels, die het beste van zichzelf mogen geven op mooie plekjes zoals Zeeland.

Peter De Clercq werd geraakt door het kunnen en de persoonlijkheden van de deelnemers. Het beoordelen van de kandidaten werd alsmaar moeilijker naar het einde toe, vermits de bereidingen alsmaar perfecter worden. Om zo neutraal mogelijk te blijven, kan je maar beter blind proeven.

Frontview had een korte babbel met Peter, die tevens een restaurant uitbaat in Maldegem. Hij is gepassioneerd door produkten en bereidingen. Als Peter het over de culinaire boeg gooit, is het met fonkelende ogen.

“Het draait allemaal om de aroma’s, het vlees, de kruiden, het soort hout. In mijn restaurant kan ik ervan genieten als mensen in dialoog gaan met elkaar over de verschillende smaken van het vlees. Het weiland waar de dieren grazen, heeft immers zijn impact op de smaak. Als ik moet kiezen tussen Hereford (Midden-Engeland) of Angus Beef (Schotland), zou ik gaan voor een stukje Hereford. Moet je kiezen voor een bijhorend wijntje, dan mag het een sterk kruidige wijn zijn zoals een Malbec.

Met Grillmasters willen we een breed publiek aanspreken, iedereen kan het gaan doen. Tijdens de opnames waren het bijzonder lange werkdagen voor mij(16u/dag), vermits mijn restaurant ook verder moest draaien.”

Grillmasters vanaf donderdag 5 april op Vier (https://www.vier.be/grillmasters)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Meer over