Nadat team leader Pierre Mertens (Filip Peeters) al na één aflevering afscheid moest nemen van De Bunker na een case gone bad, was Rosa Feldmann (Hilde Van Mieghem) - Administrateur-Generaal van de Belgische Staatsveiligheid - op zoek naar een opvolger voor de vermoorde inspecteur. Die heeft ze gevonden met Alexander Van Praet, een rol gespeeld door Greg Timmermans, die vorige week al zijn intrede deed in de misdaadreeks. Met o.a. Ben X, Zot van A., Dossier K., Deadline 14/10, Deadline 25/5, Clan en Cordon is Timmermans allerminst aan zijn proefstuk toe.

De ambitieuze Farah (Sachli Gholamalizad), die ook haar kandidatuur stelde, is teleurgesteld maar wenst Van Praet toch proficiat. Snel daarna echter, komt het al tot een aanvaring wanneer de twee van mening verschillen in een nieuwe case.

Dat nieuwe dossier spits zich op maandag 14 september toe op een Joodse criminele bende die zich al jaren bezighoudt met het verschepen van bloeddiamanten om die dan wit te wassen in België en terug te verkopen. Ondanks de goede contacten met Samuel Bloch (Arieh Worthalter), sinds twee jaar het hoofd van de diamanttak en tevens Farahs informant, krijgt het team van De Bunker geen vat op de bende. Kan ze Bloch nog wel vertrouwen? Wanneer Farah en haar collega’s te horen krijgen dat een belangrijke sleutelfiguur uit de Joodse terreurgroep zeer binnenkort naar België komt, beseffen ze dat ze dringend een nieuwe informant moeten rekruteren.

Ook naast het werk heeft de nieuwe team leader Alexander het zwaar. De kijker maakt kennis met Charlotte Vandermeersch, die een terugkerende gastrol zal vertolken als Valerie, de vrouw van Van Praet. Zij gaan in relatietherapie nadat hun huwelijk onder druk kwam te staan.

Een gastrol is ook weggelegd voor Lukas De Wolf, bekend van In Vlaamse Velden en Mixed Kebab. Hij speelt Simon Zygler, één van de criminelen actief in de diamantbende.

De volledige afleveringen van De Bunker zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: