Op 17 oktober gaat De Komedie Compagnie in première met dé klassieker van de deurenkomedies: Boeing Boeing van Marc Camoletti. Regisseur Christophe Ameye geeft alvast een leuke 'twist' aan de invulling van de hoofdrollen. Hij kiest ervoor om drie personages van stewardessen van middelbare leeftijd neer te zetten. Niemand minder dan topactrices Christel Domen, Greet Rouffaer en Danni Heylen spelen de bevallige stewardessen van internationale allure. Erik Van Herreweghe en Carry Goossens kruipen in de rol van vrolijke vrijgezel Bernard en trouwe vriend Robert. Marianne Devriese is in de versie van De Komedie Compagnie een jonge, hippe huishoudster die met verbazing toekijkt naar de capriolen van haar baas met zijn vriendinnen.

De perfecte ingrediënten voor een deurenkomedie van formaat.

De rijke vrijgezel Bernard (Erik Van Herreweghe) beleeft de tijd van zijn leven. Hij heeft immers tegelijkertijd een affaire met drie verschillende stewardessen van middelbare leeftijd. Dit allemaal onder het afkeurende oog van zijn jonge, hippe huishoudster (Marianne Devriese). Een tot in de details uitgewerkt schema van de vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Maar de gloednieuwe en véél snellere Boeing 747 gooit het strakke schema helemaal in de war. Zijn goede, oude vriend Robert (Carry Goossens) die onverwacht op bezoek komt, wordt gedwongen om als afleidingsmanoeuvre te dienen.

De uitdaging van een klassieker van Marc Camoletti.

Boeing Boeing is een heerlijk stuk. Ook al werd het jaren geleden geschreven, de pointes en spelwendingen werken nog steeds. Precies daarom is het de meest gespeelde komedie ter wereld.

Regisseur Christophe Ameye beaamt: "We gaan met liefde en plezier aan de slag met dit spetterende script. Toen Boeing Boeing voor het eerst op de scène werd gezet, was de snelheid van dit stuk nog nooit gezien. Dit speelritme is ontzettend belangrijk. Natuurlijk willen we ook onze eigen stempel drukken bij het vertolken van deze deurenkomedie. De keuze voor 3 stewardessen die niet meer piepjong zijn, geeft een interessante extra lading aan het stuk. Als deze rollen dan ook nog eens ingevuld worden door ervaren actrices als Christel Domen, Greet Rouffaer en Danni Heylen weet je het wel zeker. Zo zag je Boeing Boeing nog nooit. Ik kijk er echt naar uit."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boeing Boeing
Datum: 
vanaf 17 oktober 2014
Locatie: 
Theater Elckerlyc, Antwerpen

Reservatie:

Meer over