Op 1 november 2019 krijgt de Koningin Elisabethzaal Jazz-royalty op bezoek. Zangeres Stacey Kentpresenteert er die avond haar 'I Know I Dream’ tour en belooft de aanwezigen een heuse droomtocht, met parels uit the Great American Songbook, Franse chanson, Braziliaanse muziek en originele composities.

Haar meest recente plaat "I Know I Dream: The Orchestral Sessions werd met lof overladen (vijf sterren in Downbeat en "album van het jaar” op de 2017 Jazz Japan Awards) en is -net als haar vorige platen- ook commercieel een groot succes.

De Amerikaanse zangeres verkocht in haar carrière al meer dan 2 miljoen platen. Ze groeide op aan de Amerikaanse Oostkust en verdiepte zich daar in vergelijkende literatuur en muziek. Na haar studies aan het Sarah Lawrence College in New York verhuisde ze naar London. Aan de Guildhall School of Music and Drama ontmoette ze er haar muzikale partner en toekomstige echtgenoot, Jim Tomlinson. De rest is muzikale geschiedenis.

"Stacey Kent has been quietly sitting on top of the world of jazz vocals, for many years" - Jamie Cullum

Sindsdien bracht ze 11 studioalbums uit en werkte ze samen met een indrukwekkend aantal artiesten. Haar commerciële doorbraak kwam er in 2007 met album nummer zeven: "Breakfast on the Morning Tram (Blue Note). Op deze plaat staan naast acht standards ook vier originele composities van Tomlinson (muziek) en Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro (tekst). Vanaf dat moment neemt ze meer en meer originele composities op in het Engels, Frans en Portugees.

Verwacht je op 1 november 2019 aan een ontroerend recital. Haar sensuele stem, vaste band en indrukwekkend oeuvre zullen u moeiteloos op sleeptouw nemen.

De ticketverkoop start op vrijdag 26 april om 10u via koninginelisabethzaal.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Stacey Kent
Datum: 
1 november 2019
Locatie: 
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Reservatie:

Meer over