Het gratis Sfinks Mixed festival te Boechout vervolledigt de line-up met o.a. The Gladiators feat. Droop Lion, Discobar Galaxie, Septeto Santiaguero, LeFtO, D. Wattsriot, Boddhi Satva, Marfox, Les Poumons de la Planète en Theater Tol. Met artiesten van over de hele wereld en dichtbij, een uitgebreid kinderprogramma en een boeiend randprogramma, kan het vierdaagse festival ook dit jaar iedereen bekoren. Extra inzet gaat naar o.a. het kinderprogramma, een uitgebreid DJ-programma en duurzaamheid. Sfinks Mixed 2014 gaat door van donderdag 24 t.e.m. zondag 27 juli.

Een optreden om naar uit te kijken is dat van The Gladiators feat. Droop Lion (Jamaica). De wereldbekende roots reggae groep vroeg aan Droop Lion, nieuwe ster in de hedendaagse reggae beweging, om hun klassiekers in een nieuw jasje te steken. Als een van de belangrijkste Cubaanse ensembles zet Septeto Santiaguero (Cuba) met zijn traditionele ritmes de dansvloer ongetwijfeld in vuur en vlam. Het legendarische soundsystem Discobar Galaxie (België) brengt hun alom bekende feestmuziek in een uniek Sfinksjasje.

Dit jaar staan er nog meer DJ’s op Sfinks Mixed. Producer Boddhi Satva (Centraal-Afrikaanse Republiek) omschrijft zijn sound zelf als ‘Ancenstral Soul’. D. WattsRiot (UK) spint jungle, dancehall, ragga en vreemde soundscapes. Marfox is met zijn funky Afro-synths een van de beste Portugese producers van het moment en icoon LeFtO (België) brengt eclectische en exclusieve mixen van hip hop, soul, funk en rap.

Ook het programma op de festivalweide is aangevuld. Les Poumons de la Planète (België) brengt een dromerig percussie-spektakel waarbij de leden verkleed als bomen bezoekers uitnodigen om mee te bewegen. Het bekende Antwerps theatergezelschap Theater Tol brengt de installatie Life of Tree, opgebouwd uit bewegende jurken en geïnspireerd op spraakmakende vrouwen uit de geschiedenis. Bezoekers worden uitgenodigd om de jurken te betreden.

Artiesten op de vier podia

Met namen van over de hele wereld en dichtbij, verspreid over vier podia, kan ook dit jaar iedereen zijn gading vinden in het programma van Sfinks Mixed.

In de CONCERTTENT is dans verzekerd met: The Gladiators feat. Droop Lion (Jamaica), Orquesta Aragón (Cuba), Tinariwen (Mali), Leki (België/Congo), Septeto Santiaguero (Cuba), Halve Neuro ft. Slongs Dievanongs (België), Aziz Sahmaoui & University of Gnawa (Marokko, Senegal), Flip Kowlier (België), Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba (Mali), Discobar Galaxie (België), TLP (België), Palenke Soultribe (Colombia), Jambinai (Zuid-Korea), Jawhar (België/Tunesië), Jupiter & Okwess International (Congo), Balkan Khans (Bulgarije), Karol Conka (Brazilië), Boddhi Satva (Centraal-Afrikaanse Republiek), DJ Deemaks (Canada), DJ Wally (UK), Buscemi (België), Rakka (België), Soul Shakers (België), Vroink (België), Amigos (België), De Piepkes (België) en Radio Oorwoud (België).

Voor een meer intieme luistersfeer is er op zaterdag en zondag de CLUBTENT met: Catrin Finch & Seckou Keita (Wales, Senegal), Broukar (Syrië), Eléonor (België), Maarja Nuut (Estland), Binti (België), Mörg (België), [SU:M] (Zuid-Korea) en Teta (Madagaskar).

Op de ANDERLAND stage mixen DJ’s elke dag beats en tropische bassen waarmee ze onvergetelijke feestjes bouwen. Staan op het programma: Akka (Nederland), DJ Panko van Ojos de Brujo (Spanje), D. Wattsriot (UK), Selecta Nata m’Baye van Terrakota (Portugal), Insectosound (Colombia), Mr. Toe (Chili), DJ Ripley (USA), Global Warming Sound & Bart Maris (België), High Grade Sound (België), Hvad (Denemarken), en Captain Steel ft. Jaymee (België).

Dit jaar is er ook een gloednieuw en groter DJ podium, THE URBAN MAD, waar de beste urban sounds van het moment te horen zijn, denk R&B, hiphop, Afro en dancehall. Met: LeFtO (België), El Bacha (België), DJ Paparazzi (UK), Lady S. (België), Marfox (Portugal), Young Mocro (België), DJ Kay J (België), Babybang ft. Ochi Queen (België), Dysfunkshunal (België), Ivan Diaz (USA), DJ Zeyna (Senegal) en The Heatwave (UK).

Geen Sfinks zonder kidz

Met een boeiend kinderprogramma is Sfinks Mixed het ideale festival voor families om samen van te genieten. Nieuw zijn de swingende optredens voor kinderen en hun ouders in de Concerttent aan het begin van elke festivaldag. Ze kunnen er samen dansen en meezingen met de mooiste, grappigste en gekste liedjes van Vroink, Amigos, De Piepkes en Radio Oorwoud.

In de Kidz Village krijgen kinderen hun eigen festival. Op het Kidz Podium zijn er optredens van Sarah Chebaro met buikdans en Lupa Javanaise met Indonesische verhalen. Bij de Kidz Ateliers kunnen kinderen hun gezicht laten grimeren, hun handen beschilderen met henna of knutselen. Voor kinderen die graag dansen zijn er de Kidz Dance workshops met breakdance door Team Shmetta Crew en buikdans door Sarah Chebaro.

Verder kunnen kinderen in de Kidz Village er op los springen op de luchtsculpturen en muziek maken met reuzengrote instrumenten gemaakt van recyclagemateriaal. Wie het even wat rustiger wilt houden, kan gaan luisteren naar de meest spannende verhalen. In de gezellige babybar kunnen moeders zich even terugtrekken met de allerkleinsten.

Meer Sfinks

Naast muziek brengt Sfinks Mixed ook een boeiend randprogramma. Op de festivalweide komen bezoekers de hele dag door vrolijke parades en rondreizende acrobaten tegen zoals de Castellers Jove de Barcelona (menselijke torenbouwers), Les Poumons de la Planète (België), Theater Tol (België), de straatfanfare Murga Agrum (België) en dit jaar ook de waterbar van Aksident. Elke dag draait Papa Mojito (België) op de festivalweide plaatjes.

Op de kleurrijke wereldmarkt zijn spulletjes vanuit alle hoeken van de wereld te vinden en info van humanitaire organisaties over hun projecten verspreid over de wereld. In de Praatbarak vertellen artiesten van op Sfinks verhalen over hun land, cultuur en leven. Verhalen die niet zelden mee hun muziek bepalen en soms dan ook intieme verrassingsacts met zich meebrengen.

Duurzaam Sfinksen

Sfinks heeft een duurzaamheidsmissie en streeft er elk jaar opnieuw naar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Voor Sfinks Mixed 2014 resulteert dat in een uitgekiend afvalbeleid. Het opzet is om samen met het publiek zo weinig mogelijk afval te produceren en om de restafvalfractie tot een minimum te herleiden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Sfinks Mixed
Datum: 
Donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014
Locatie: 
Boechout

Reservatie:

Meer over