Sfinks Mixed, het gratis festival in Boechout, blaast deze zomer viertig kaarsjes uit met vier dagen feest en een eclectische mix van dj beats, waarmee je je even waant op de straathoek van steden als Lagos, Dubai, Kinshasa, Luanda, Kingston en Rio. Met optredens van top artiesten als Fresku (NL), Slongs Dievanongs, NoMoBS, The Flexican & MC Sef (NL), FS Green & MC Fit (NL), DJ Satelite (Angola) en meesterlijke Post-Arabische-Lente Pop van Mashrou´Leila (Libanon). Zeg maar gerust, een line-up waarvoor je uit je luie zetel wilt komen.

Fresku (NL) uit de stal van TopNotch records, is met plenty awards op zijn naam een BAAS in de Nederlandse hiphop scene. Geroemd om zijn unieke stijl; grappig en serieus, dan weer grof en kwetsbaar. Dit najaar dropt hij zijn veelbesproken derde album. Bij Sfinks Mixed alvast een voorproefje.

Er is altijd baas boven baas en op Sfinks is dat niemand minder dan de Queen Bee van de Antwerpse hiphop Slongs Dievanongs. Met haar sidekick Sista Flex gaat de tent garant op zijn kop. Of in haar woorden: ´Dievanongs komt binne gelak ne meteoriet´. Hiphop uit Antwerpen blijft maar komen en zo ook die van Antwerps collectief NoMoBS. 100 procent positivity.

The Flexican (NL) behoort tot de absolute top van de Nederlandse dj scene. Wie herinnert zich niet de ultieme hit ‘’Bumaye‘’ die hij samen maakte met o.a. Major Lazer. Op Sfinks Mixed treedt hij op met woordkunstenaar en rijmkoning MC Sef (NL).
FS Green & MC Fit (NL), deze wonderboys staan bekend als hiphop-dj én producer van acts als Hef, Zwart Licht en Jiggy Djé. Verwacht een oorstrelende dj set met moombahton, house en soul.
Dj Satelite (Angola), startte op jonge leeftijd al als Kuduro producer. Nu wordt hij gezien als één van meest belangrijke figuren binnen het genre. Favoriete dj van Fatboy Slim, speelt op al zijn privéfeestjes.

Nieuw en opkomend

Nidia Minaj (Bordeaux): super-producer, afro-elektronische muziek, 17 jaar en al resident dj Music Box in Lissabon, Bordeaux thuisbasis, roots Guinee-Bissau en Kaapverdië.

Zwartwerk (Angola / Congo/ België) finalisten De Nieuwe Lichting Studio Brussel, aanstekelijke Afrohouse, hiphop en Zouk.
Omulu (Brazilië), underground dj, één van de grondleggers van rasteirinha muziek, elektronische muziek, afgeleid uit Baile funk, Reggaeton, Samba en Axé.
Dany Neville (Verenigde Emiraten) The Ambassador of Urban Music to the Middle East.

Bekijk hier de volledige line-up

Over Sfinks Mixed Festival

Sfinks Mixed is een vierdaagse gratis festival in Boechout. Traditiegetrouw brengt Sfinks een groot en eclectisch programma met bekende en onbekende artiesten van ver en dichtbij. Een festival waar iedereen zich thuis zal voelen: jong en oud, gezinnen met kinderen en avontuurlijke muziekliefhebbers. Sinds 1975 zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled , Youssou N’Dour, Cesária Évora, Gilberto Gil, Buena Vista Social Club en Goran Bregovic. Tijdens het festival kan je genieten van de lekkerste gerechten, meestal uit de lokale streek. Voor de kleinsten is er een kidz village en op de kleurrijke markt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle uithoeken. In 2015 is Sfinks Mixed op 23,24,25,26 juli op het Molenveld in Boechout.

Sfinks Mixed

  • Toegang: GRATIS
  • Donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juli 2015
  • Donderdag en vrijdag vanaf 15 uur, zaterdag en zondag vanaf 11 uur
  • Locatie: Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, 2530 Boechout / Antwerpen
  • Toegankelijkheid: Sfinks is toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met een handicap. Meer info via www.intro-events.be
  • Campingtickets en drank-/eetbonnen met korting via www.ticketmaster.be
  • Sfinks is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om het festival mee waar te maken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sfinks.be/vrijwilligers
  • www.sfinks.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over