Het gratis festival Baroeg Open Air maakt vandaag de headliner en twee andere namen voor de Electronic Stage bekend. Het festival vindt plaats in het Rotterdamse Zuiderpark en heeft drie podia. De Main Stage en Talent Stage bieden plaats aan harde en alternatieve muziek zoals metal, punk en rock. Baroeg Open Air is bij velen vooral bekend van die gitaarmuziek. Op het derde podium, de Electronic Stage, spelen echter harde en underground elektronische acts. Het podium is voor een groeiende groep bezoekers de plaats waar hard gefeest kan worden op onder andere drum’n bass, industrial, en breakcore.

The Outside Agency, FuntCase en Ritualz
De headliner van dit podium is The Outside Agency. Dit duo staat bekend om hun opzwepende dj sets. Ook qua producties vallen de heren op; enkele jaren terug ontwikkelden zij de nieuwe stijl crossbreed, een mix van drum’n bass en hardcore. Uit Engeland komt de gemaskerde artiest FuntCase. Hij combineert harde dubstep met opzwepende trance. Dit geluid brengt hem wereldwijd succes, vooral in Amerika, waar hij in enorme zalen speelt. Helemaal uit Mexico komt Ritualz, een act die in Nederland zelden te zien is. Hij combineert jaren ’90 rave met shoegaze, techno en gothic invloeden. Die combinatie wordt heel toepasselijk ook wel witchhouse genoemd. Eerder werden voor dit podium al de hiphop formatie De Likt, de breakcore-artiest Deformer, industrial band Meta Meat en de EBM groep Grendel bevestigd. Voor de Main Stage zijn al Year Of No Light, Dool, Asphyx en Dog Eat Dog bevestigd.

Tiende Editie
Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het poppodium begon het festival om het 25-jarige bestaan van Baroeg te vieren. Dit jaar is de jubileumeditie; het festival wordt voor de tiende keer gehouden. Het festival trok in het eerste jaar, 2006, een krappe 3000 bezoekers. De laatste editie in 2016 werd door ruim 9000 bezoekers bezocht. Baroeg Open Air verwacht dit jaar 10.000 bezoekers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over