Nog 27 dagen en dan is het zover: het zwaarste festival van de Lage Landen ontbindt voor de 20ste keer zijn duivels op de Stenehei in Dessel. Zorg dat je erbij bent, want deze verjaardagseditie van Graspop Metal Meeting belooft legendarisch te worden. Voor het tweede jaar op rij voeren ZES headliners de affiche aan, geflankeerd door een leger grote kleppers, gevestigde waarden en uiteraard ook weer een hevige bende Graspop-debutanten.

What happens in the Metal Dome ...

Donderdag – Na veel gejam in de bedroom en een hevige eindstrijd in Trix, riep de jury Powerstroke, Age Of Torment En Wolves Scream uit tot winnaars van de Red Bull Bedroom Jam. Zij krijgen de eer om de 20ste GMM in gang te trappen. Daarna kan je je helemaal laten gaan op de GMM 2015 OPENING PARTY. Op de draaitafel liggen de vetste rock & heavy metal tracks, op het scherm verschijnen lang vervlogen beelden uit de geschiedenis van GMM. Daarna gaat het feest nog even door met een explosieve set van DJ WILL, the most heavy metal dj from LA.

Vrijdag – Vrijdagnacht is het de beurt aan BABYLON DOOM CULT. Met hun set ‘Night of the Demon’ krijgt dit demonische dj-duo zelfs de tamste metalhead aan het dansen headbangen.

Zaterdag – Op zaterdagavond staat een glorieuze mix van live muziek en dj-sets op het programma. Coverband STORMRIDER brengt het beste van Slayer, Queensrÿche, Pantera, Metallica, Metal Church en consoorten.

Zondag – Hoe gaat het ondertussen met die kater? Niet zagen, het is tijd voor de FINAL COUNTDOWN PARTY. Om middernacht legt BABYLON DOOM CULT opnieuw de zweep erop. Om 02u. geven deze duivelse dj’s de stok door aan DJ WILL, die voor een laatste keer de Dome doet ontploffen.

Meebrullen in the Marquee

Allen naar de MARQUEE op donderdag voor de MONSTERS OF METAL TRIBUTE PARTY. DioLegacy, The Art of Pantera, Up the Irons en Present Danger brengen hulde aan de helden van heavy metal & hard rock. Meebrullen, airdrummen en headbangen geblazen. Het Rode Kruis heeft al extra nekbraces besteld.

Hard rock heaven

Voor de beste hardrock uit de jaren ‘70 tot ’90 moet je in het CLASSIC ROCK CAFÉ zijn. Op vrijdag beklimmen THE LOUNGE KITTENS het podium. Deze drie rock sluts in disguise (hun eigen woorden) brengen hits met een twist van o.a. Limp Bizkit, Slipknot, Alice Cooper en Survivor. Op zaterdag en zondag wagen GMM-bands zich aan een live akoestische set. Niet te missen! Klik hier voor de gedetailleerde programmatie.

Botsen, vissen en vliegen

Opnieuw van de partij op deze bijzondere GMM editie: de BUMP & FLY! Ga met je vrienden in de botsauto’s of kijk neer op Graspop vanuit het reuzenrad! Tip: hengel naar een gratis ritje of rondje door lege bekers te recycleren.

Signeersessies

Bands op GMM signeren doorgaans met veel plezier cd’s, shirts, lichaamsdelen. Begeef je naar de signeerstand links van de mainstage. Hou de infoschermen in ’t oog om te weten welke bands zullen signeren.

Lords of thrash, verenigt u

Vijfenveertig duizend metalminnende festivalgangers die vier dagen lang hulde brengen aan thrash en andere zware metalen (en bieren), dat kan niet anders dan een berg afval opleveren. Tenzij je beslist om een lord of thrash te worden! Door bijvoorbeeld 20 drankbekers en/of flesjes te redden van de vertrappingsdood. Breng ze naar onze recyclagestand op de Metal Plaza (naast de botsauto’s) en word beloond voor je inspanningen. Je mag kiezen: ofwel krijg je meteen een Graspop-gadget ofwel mag je naar een grotere prijs hengelen in de eendjeskraam. Met een beetje geluk hangt er misschien een van volgende GMM EXPERIENCES aan jouw vishaak:

  • een SIGNING FASTLANE, waarmee je de wachtrij aan de signing stand voorbij mag steken
  • een exclusieve BACKSTAGE TOUR, inclusief bezoek aan de mainstages
  • een SKYDECK PASS voor toegang tot het platform op de front of house aan de mainstages
  • een BUMP & FLY voor een gratis ritje in de botsauto’s of een rondje op het reuzenrad

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Graspop
Datum: 
19, 20 en 21 juni 2015
Locatie: 
Dessel

Reservatie:

Meer over