Gedurende drie dagen wordt de Desselse Boeretang terug hét strijdtoneel van grandioos gitaargeweld. Dessel heeft in de metalkringen al een aardige reputatie opgebouwd. En terecht! Met de al eerder bevestigde headliners Iron Maiden, Aerosmith, Ozzy Osbourne en Korn kunnen wij weer een serie van kwaliteitsvolle bands aan de line-up toevoegen: Heaven And Hell, Slayer, Within Temptation, Type O negative, Celtic Frots, Thin Lizzy en Chimaira.

Het mag gezegd worden: dit is hét beste Graspop Metal Meeting programma ooit! Een divers en open programma rijkelijk gevuld met zowel toppers uit de metal als uit de rock wereld.

Voor vrijdag heeft Within Temptation hun toezegging gedaan. Dat naast muzikaal talent ook publiciteit op radio en televisie onontbeerlijk zijn voor een succesvolle carrière, mocht het Nederlandse Within Temptation in 2000 aan den lijve ondervinden toen “Ice Queen” via Radio 3FM een instant wereldhit werd. De gothic groep werd snel publiekslieveling nummer één en wist zowel metalfans als mainstream muziekliefhebbers te bekoren met singles als “Mother Earth”, “Running Up That Hill”, “Stand My Ground” en recentelijk nog “What Have You Done” uit de te verwachten nieuwe plaat ‘The Heart Of Everything’. Wedden dat u wederom niet aan de verleiding zal kunnen weerstaan?

Ook Type O Negative, Celtic frost en Thin Lizzy sluiten het rijtje aan voor vrijdag.

Met Heaven and Hell laat Graspop de zoveelste klepper van formaat naar de Desselse weide afzakken op zaterdag. Genoemd naar het eerste Black Sabbath-album met Ronnie James Dio op zang, komt de groep in de originele bezetting die het tweede Dio/Sabbath album ‘Mob Rules’ inspeelde en in 1992 terugkeerde voor ‘Dehumanizer’. Dat betekent dus Ronnie James Dio, Tony Iommi (gitaar), Geezer Butler (bas) en Vinnie Appice (drums) op hetzelfde podium met klassieke metalsongs als “Neon Knights”, “Heaven And Hell” en “The Mob Rules”. Met Ozzy en Heaven And Hell is voor GMM 2007 de Black Sabbath-cirkel helemaal rond!

Een bezoek aan Graspop Metal Meeting is altijd een beetje overleven. Zeker wanneer de Amerikaanse thrashmeesters van Slayer op het publiek wordt losgelaten op zondag. Gitarist Kerry King en co stonden begin jaren ’80 mee aan de wieg van de legendarische Bay Area Thrashmuziek. Zo schreven de Californiërs in 1986 met hun derde album ‘Reign In Blood’ zelfs metalgeschiedenis. Anno 2007 trekt de band rond met het snoeiharde ‘Christ Illusion’ onder de arm. Vorig jaar nog toverde Slayer als headliner van de Unholy Alliance tour de Leuvense Brabanthal om in een slagveld. Nog op zondag: Unearth en Chimaira.

Deze 9 nieuwe namen brengen het aantal bevestigde acts op 40! Er worden nog zo’n 30 extra namen toegevoegd aan de nu al fantastische affiche voor de 12 editie van Graspop Metal Meeting!

TICKETS
Combitickets zijn geldig voor vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni en kosten 125€ (excl. reserverings- en portkosten). Dit ticket geeft je toegang tot het festivalterrein, de camping en de parking.

Dagtickets zijn enkel geldig op dag waarvoor je je dagticket hebt gekocht en kosten 69€ (excl. reserverings- en portkosten). Dit ticket geeft je toegang tot het festivalterrein, maar NIET tot de camping en de parking.

Met beide tickets kan je GRATIS gebruik maken van de pendeldienst van station Mol naar de festivalweide.

NIEUW: De tickets zijn ook geldig als vervoersbewijs voor NMBS. Op die manier kan je GRATIS met de trein naar Graspop. Meer informatie hieromtrent vind je terug op hun website .

Tickets kan je telefonisch bestellen op het nummer 0900 2 60 60 (€0,45/min) of via hetwww.proximusgoformusic.be

Alle informatie over Graspop Metal Meeting 2007 vind je terug op www.graspop.be of www.myspace.com/graspop

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: