Graspop Metal Meeting presenteert The Supersized Metal Experience

Vandaag zijn er nog exact 202 dagen te gaan tot Graspop Metal Meeting 2014. We zijn er vrij zeker van dat het weer een vette editie wordt! Zo is het tweede hoofdpodium waar we sinds enkele jaren over droomden eindelijk een feit! Pal naast Mainstage 1 wordt eind juni Mainstage 2 neergezet waar je naar goede gewoonte de grotere namen en gevestigde waarden kunt bewonderen. Voor de intieme(re) acts is er de Marquee en de Metal Dome, en in de Metal Plaza wordt een extra openluchtpodium neergezet dat zich focust op vers bloed.

Een tweede hoofdpodium betekent nog meer muziekplezier! Dit jaar verwachten we meer dan 100 bands op de vijf podia en vandaag stellen we met trots de eerste 51 namen aan jullie voor!

Met Black Sabbath heeft Graspop Metal Meeting een van de allergrootste namen uit de geschiedenis van de heavy metal vastgelegd. Twee jaar nadat de band noodgedwongen moest afzeggen, komen ze hun verdiende plaats als headliner op zondag 29 juni opeisen. De bandleden worden algemeen beschouwd én gerespecteerd als de absolute grondleggers van het muziekgenre dat ruim 40 jaar na datum nog steeds staat als een huis. Tony Iommi en Geezer Butler sloten eindelijk vrede met boegbeeld Ozzy Osbourne. De hernieuwde samenwerking met de bijwijlen knotsgekke frontman resulteerde in ‘13’, een van de beste en meest verrassende comebackplaten van 2013. Het album luidt zonder meer een triomfantelijke terugkeer in van de band die door de jaren heen talloze klassiekers zoals ‘N.I.B.’, War Pigs’, ‘Iron Man’ en natuurlijk het onverslijtbare ‘Paranoid’ op ons losliet.

Vijf jaar geleden stond Volbeat in de Marquee, twee jaar later speelden ze de Mainstage plat en dit jaar komt een van de grootste, zo niet de grootste, Europese rock ’n roll/heavy metal bands terug naar de Desselse wei als headliner op Mainstage 1 op zaterdag 28 juni. Hun door Johnny Cash geïnspireerde muziek bracht hen al naar de grootste podia wereldwijd en hun muziek slaat zelfs aan bij een eerder mainstream publiek. Na vijf albums en een bliksemcarrière staat Volbeat al aan de absolute top. Gaat het misschien té snel? Zeker en vast niet! Vraag dat maar aan honderduizenden fans over de hele wereld. Maak je borst maar nat en warm je stem maar op, want de guitar gangsters zijn terug waar ze thuishoren: op Graspop Metal Meeting!

Avenged Sevenfold zou wel eens de jongste headliner ooit kunnen zijn op Graspop Metal Meeting. Ze tekenden reeds twee keer present, maar deze zomer komen de jongemannen uit Californië terug voor de jackpot: afsluiten op Mainstage 1 op vrijdag 27 juni. Tijdens hun laatste passage door Europa, in het najaar van 2013, werd al snel duidelijk dat Avenged Sevenfold, kortweg A7X, dé grote naam van de nieuwe generatie is.

Ook Sabaton heeft meermaals bewezen dat ze hun plaats op een hoofdpodium meer dan waard zijn. Deze powermetalband rond podiumbeest Joakim Brodén zal ongetwijfeld de weide in Dessel opnieuw omtoveren tot een niemandsland waar ze in de Westhoek jaloers op zullen zijn. De Zweden hebben onlangs de dvd ‘Swedish Empire Live’ uitgebracht en met diezelfde strijdlustige energie zullen ze deze zomer opnieuw GMM annexeren. Hun nieuwe line-up is inmiddels een goed geoliede machine geworden en is klaar voor alweer een Primo Victoria! Sabaton staat geprogrammeerd als afsluiter op vrijdag 27 juni om Mainstage 2.

Nog op de affiche voor GMM2014: SOUNDGARDEN – ALTER BRIDGE – OPETH – HATEBREED – CARCASS – W.A.S.P. – NEUROSIS – GRAVEYARD – METAL CHURCH – WATAIN – PARADISE LOST – UNIDA – DEATH (dta) – THE DILLINGER ESCAPE PLAN – DORO – ANNIHILATOR – BRING ME THE HORIZON – ELUVEITIE – TIAMAT – LEGION OF THE DAMNED – CULT OF LUNA – ORANGE GOBLIN – COMEBACK KID – CYNIC – WE CAME AS ROMANS – EMMURE – KYLESA – POWERWOLF – THE BLACK DAHLIA MURDER – TRIPTYKON – ALESTORM – NAPALM DEATH – WALLS OF JERICHO – ENSLAVED – SKYHARBOR – GLORYHAMMER – PRO-PAIN - BLESSTHEFALL – HUNTRESS – NAILS – SOLSTAFIR – JEFF SCOTT SOTO – PRIME CIRCLE – NECROPHOBIC – THE TREATMENT – BATTLECROSS – CROSSFAITH

Ticketinfo

De ticketverkoop gaat maandag 9 december om 10u van start. Tickets kan je vanaf dan enkel online bestellen.

  • COMBI festivaltickets (27, 28, 29 juni): 165 euro
  • DAG festivaltickets (27, 28 of 29 juni): 85 euro
  • COMBI VIP ticket (27, 28, 29 juni): 270 euro
  • Graspopmunten: 47 euro voor 20 munten

Prijzen zijn INCLUSIEF servicekosten. Per bestelling (ongeacht het aantal tickets) wordt wel 1,10 euro bestelkost aangerekend. Betaling via Bancontact/Mister Cash, iDeal en overschrijving is kosteloos. Kosten verbonden aan betaling met kredietkaart (Visa, Mastercard en American Express) is voor rekening van de klant.

Inbegrepen in elk festivalticket: toegang tot het festival, camping, parking en gebruik van de shuttlebus ‘Station <-> Festival’ en de shuttlebus ‘Festival <-> Metal Town <-> K+R centrum Dessel’. Opgelet: Vanaf dit jaar is de heen- en terugreis met de trein NIET meer inbegrepen in het festivalticket. Wie met de trein naar het festival reist, zal dus zelf een treinticket moeten aanschaffen (aan het loket in het station, of online: www.nmbs.be). Tip: koop je ticket voor de terugreis op voorhand en vermijd zo lange wachtrijen aan het loket in het station.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Graspop
Datum: 
27, 28, 29 juni
Locatie: 
Delless

Reservatie:

Meer over