Graspop Metal Meeting bestaat dit jaar 20 jaar! De ideale aanleiding om samen met Warner Music een mooie compilatie uit te brengen met niet minder dan vier cd’s. ‘GRASPOP METAL MEETING 1996 – 2015’ is meteen de allereerste compilatie ooit voor Graspop Metal Meeting!

“Het festival bestaat dit jaar twintig jaar en dat was voor ons de ideale aanleiding om een compilatie te maken. Warner Music is samen met Bob Schoenmaekers en GMM-DJ Carl Grillet rond te tafel gaan zitten om de grootste, opvallendste en/of strafste bands op te lijsten. Al snel zaten we aan een 80-tal groepen en wisten we dat we minstens voor een vierdubbele cd moesten gaan. Het was zeker niet de bedoeling om allesomvattend te zijn, want dat is gewoonweg onmogelijk.” vertelt Tom De Bock, Product Manager Compilation van Warner Music Benelux.

De niet minder dan 70 songs tellende tracklist is een wandeling doorheen de geschiedenis van 20 jaar Graspop Metal Meeting. Er zijn de vaste klanten zoals Iron Maiden (7x op GMM), Motörhead (7x ), My Dying Bride (9x), Slipknot (6x), Obituary (6x), Hatebreed (7x), Arch Enemy (7x), Within Temptation (7x), Saxon (8x) en Epica (7x). En een pak andere nummers die voor de allereerste keer op een compilatie staan: ‘Number of the Beast’ van Iron Maiden, ‘The Beautiful People’ van Marilyn Manson, ‘Dark Days’ van Parkway Drive, ‘Toxicity’ van System of a Down, ‘Hangar 18’ van Megadeth,…. Een unieke compilatie dus!

De compilatie is vanaf vandaag beschikbaar op iTunes, en vanaf 15 mei te koop in de winkels van Fnac, Media Markt en Bilbo en online via bol.com. Je zal de compilatie ook kunnen kopen op het festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: