Nu de hoofdpodia stilaan bevolkt raken, wordt het tijd om ook de namen voor de Metal Dome in te vullen. Net zoals de voorbije jaren kun je op dit vierde podium o.a. weer kennismaken met talent van eigen bodem! Het is de bedoeling is om behalve internationale bands ook bands uit de Benelux extra in de verf te zetten. Waar er vroeger enkel op vrijdag en zaterdag werd gespeeld, zal de Metal Dome nu gedurende de ganse driedaagse open zijn voor optredens!

De volgende bands spelen alvast in de Metal Dome. Het gedetailleerde uurrooster zetten we binnenkort online!

Het Deense VOLBEAT wordt alvast één van de bands om naar uit te kijken. Hun debuut ‘The Strength, The Sound, The Songs’ verzamelde superlatieven in de wereldpers. Met hun onlangs verschenen album ‘Rock The Rebel / Metal The Devil’ bevestigde Volbeat alleen maar deze commentaren. Hun sound, een mix omschreven als Metallica meets Life Of Agony meets Elvis grooved als de beesten en zorgt ook live voor heel wat liters zweetverlies.

BLOODSIMPLE is geen onbekende voor Graspop. Na hun passage vorig jaar mag deze hardcore superband uit New York (met o.a. ex-leden van Vision Of Disorder en Downset) het Belgische publiek opnieuw overtuigen van zijn kunnen.

Bijna nagelnieuw is het punktrio SPOILER NYC. Zoals de naam al zegt komen de heren uit New York. Bekendste naam in deze jonge punkband is zanger - bassist Alan Roberts die ook met zijn andere band Life Of Agony één van de Graspoppodia zal sieren. Deze zomer mag je trouwens het debuut ‘Grease Fire In Hell’s Kitchen’ verwachten.

Het Nederlandse TEXTURES debuteerde in 2003 met het alom geprezen ‘Polars’. Deze plaat zette het zeskoppige combo meteen op de progressieve metalcore landkaart in de Benelux. Ook daarbuiten bleef hun naam niet onbekend en de heren sloten een contract met het Franse Listenable Records. In 2006 verscheen hun tweede album ‘Drawning Circles’.

Het Nederlandse ASRAI timmert al sinds 1985 aan de weg. Beïnvloed door de punk- en dark wave beweging in die jaren evolueerde de groep rond de tweelingzussen Karin (drums) en Margriet (zang) naar een gothic rock band met metalkenmerken. Asrai tekende een contract met Transmission voor hun tweede cd ‘Touch In The Dark’ waarmee ze hun plaatsje veroverden in de Nederlandse female fronted metalscène. Binnenkort verschijnt hun derde album via het Franse Seasons Of Mist.

Het Belgische WELKIN heeft sinds het debuut ‘Angel Inside’ uit 2002 in eigen land een behoorlijke live reputatie opgebouwd in het underground circuit. Dit groovy death metalgezelschap zag onlangs eindelijk ook hun album ‘The Origin’ in de winkelrekken liggen.

Het Antwerpse SUHRIM timmert al sinds 1989 aan de weg in het vaderlandse death metalcircuit. Voor wie geregeld kleinere concerten en festivals bezoekt, is de naam Suhrim vast en zeker geen onbekende meer. Bijna twintig jaar ervaring in het (vooral Belgisch) live circuit, zal vast en zeker zijn vruchten afwerpen op het Metal Dome Podium

Een van de meest belovende Belgische bands de dag van vandaag is het doom-death gezelschap THURISAZ. De band werd opgericht in 1997, maar het duurde bijna tien jaar alvorens het zestal hun handtekening mocht plaatsen onder een contract bij Shiver Records. Het resultaat van deze samenwerking, ‘Circadian Rhythm’ ligt eind april in de winkels.

Het Belgische groove metal orkest SPOIL ENGINE wist eind vorig jaar de derde plaats te veroveren op de welgekende Metal Bash. De heren proberen al een paar jaar hun energieke geluid kenbaar te maken aan het brede publiek en slagen er geregeld in degelijke voorprogramma’s te versieren. In mei mogen we hun debuut verwachten via Apache Productions.

CRIMSON FALLS en DRAGONLORD werden ook aan het rijtje toegevoegd! De tickets verkopen als zoete broodjes. Er vlug bij zijn is dus de boodschap!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: