GRAMMY Award-winnende bluesmuzikant Cedric Burnside released "Closer." De diepgaande verkenning van geloof, veerkracht en de onbreekbare band met iemands roots is de nieuwste single van zijn nieuwe album 'Hill Country Love' dat op 5 april verschijnt op Provogue Records/Mascot Label Group. "Closer" is vandaag verkrijgbaar op alle digitale platforms en is een bewijs van Burnside's geloof en artistieke diepgang. "Dit nummer gaat over het leven en vertrouwen hebben. Ik heb 'Closer' geschreven omdat ik veel heb meegemaakt in mijn leven. Mijn geloof is behoorlijk op de proef gesteld en ik heb het niet altijd bij het rechte eind gehad. Ik heb veel fouten gemaakt, maar je moet proberen het de volgende keer goed te doen. Het enige wat je kunt doen is zo rechtvaardig mogelijk leven en zo dicht mogelijk bij de Heer blijven. Daar draait het allemaal om voor mij."

"Closer" is een mix van Burnside's kenmerkende Hill Country blues sound, verweven met diep persoonlijke teksten die de beproevingen en triomfen van zijn leven weerspiegelen. Met de release van "Closer" blijft Burnside anticiperen op 'Hill Country Love'. Dit album verkent niet alleen de traditionele wortels van het genre, maar waagt zich ook op nieuw terrein, wat Burnside's groei als artiest en zijn diepe verbondenheid met zijn muzikale erfgoed laat zien. "Closer" is de opvolger van het titelnummer "Hill Country Love," dat in het hart van Burnside's muzikale en persoonlijke verhaal duikt. Bekijk de officiële video voor Hill Country Love hier.

Burnside's muzikale odyssee begon toen hij nog maar 13 was, toen hij drums speelde voor zijn grootvader, de legendarische R.L. Burnside. Zijn opnamecarrière spant over meer dan een decennium en wordt gekenmerkt door lovende kritieken en artistieke groei, met GRAMMY-nominaties voor ‘Descendants of Hill Country’ en ‘Benton County Relic’.

Na de release van ‘I Be Trying’ in 2021 won Burnside een GRAMMY voor beste traditionele bluesalbum. De erkenning versterkte zijn plaats als niet alleen het nageslacht van de Hill Country Blues, maar ook als fakkeldrager van het genre voor de volgende generatie.

‘Hill Country Love’ is een bewijs van het rijke erfgoed van zijn familie en zijn innovatieve benadering van muziek. Het album is een intieme weergave van de ervaringen, uitdagingen en triomfen van zijn leven. De toewijding van Burnside aan authenticiteit komt tot uiting in elk nummer en biedt een moderne interpretatie van de blues terwijl hij trouw blijft aan zijn roots.

Naast de muziek is het verhaal van Burnside er een van veerkracht, evolutie en de blijvende kracht van familie-erfenis. Zijn reis van drummen in de band van zijn grootvader naar het worden van een gevierd solo-artiest is een verhaal van toewijding en passie voor de bluestraditie. ‘Hill Country Love’ is een meeslepende ervaring in het hart van Hill Country Blues en nodigt luisteraars uit om deel te nemen aan een muzikale reis die zowel diep persoonlijk als universeel herkenbaar is.

Burnside zal uitgebreid touren ter ondersteuning van het album en zal dit voorjaar aan de eerste etappe van zijn Hill Country Love Tour beginnen in de VS en Canada. Tevens is Burnside bevestigd voor het gerenomeerde Notodden Festival in Noorwegen in Augustus van dit jaar. Meer Europese shows zullen spoedig volgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over