Jongerenzender JIM zendt woensdagnacht de Grammy Awards live uit. Dit is de meest prestigieuze awardshow in de internationale muziekwereld.

“Met de Grammy Awards zijn we niet aan ons proefstuk toe wat grote shows betreft”, vertelt JIM’s station manager Michael Dujardin. “Zo kon je in het verleden op JIM kijken naar ondermeer de Love Parade en Live 8. We zijn dan ook blij dat we met de Grammy Awards nu ook de grootste muziekshow ter wereld naar Vlaanderen kunnen halen.”

De Grammy’s worden in 108 categorieën uitgereikt. Mariah Carey is de grote favoriete want zij sleepte niet minder dan acht nominaties in de wacht, net als rapper Kanye West en nieuwkomer John Legend. Andere kanshebbers zijn 50 Cent, The Black Eyed Peas, Stevie Wonder en U2.

Vanaf 02u00 presenteren de JIM I’jay’s Ilse en Ben de Grammy Awards vanuit de JIM studio. Kijkers kunnen op JIM integraal de Grammy’s bekijken. Ilse en Ben leveren deskundig commentaar bij de optredens van onder andere The Black Eyed Peas, Joss Stone en Bruce Springsteen. Het JIM duo geeft ook hun mening over de galakledij van o.a. Jennifer Love Hewitt, Lance Armstrong en Matt Dillon die een Grammy Award zullen uitreiken.

Deze editie van de Grammy’s is nu al legendarisch want niemand minder dan Paul Mc Cartney zal voor de eerste keer op het podium van de Grammy Awards staan. Verder worden er voor de gelegenheid ook speciale muzikale duo’s gevormd zoals Madonna & Gorillaz, U2 & Mary J. Blige en Mariah Carrey & het Love Fellowship Choir.

De Grammy Awards worden uitgereikt door de Grammy Foundation. Ze bekronen artiesten, technici, producers of muzikanten voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de muziekindustrie zonder rekening te houden met charts of verkoop.

De 48ste Grammy Awards worden op 8 februari uitgereikt in het Staples Center in Los Angeles.

# Grammy Awards op JIM
Donderdag 09/02 om 02u00 (Live)
Donderdag 09/02 om 20u30
Zondag 12/02 om 12u00

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: