Het tweede seizoen van WAT ALS? gooit hoge ogen. Er keken tot nu toe gemiddeld 572.000 kijkers (live+6) per aflevering, goed voor een marktaandeel van 30,6% (VVA 18-44). Daarmee is WAT ALS? het hoogst scorende lokale programma sinds de lancering van de nieuwe zendernaam op 29 februari 2008 (live sportuitzendingen niet meegerekend).

Met gemiddeld méér dan een half miljoen kijkers, met hartverwarmend veel positieve reacties uit alle hoeken én honderden suggesties van geënthousiasmeerde kijkers heeft WAT ALS? Vlaanderen duidelijk nog méér dan vorig jaar aan het lachen gebracht en zelfs geïnspireerd.

En de creativiteit van productiehuis Shelter bij dit tweede WAT ALS?-seizoen is ook de juryleden van het prestigieuze Europese televisiefestival De Gouden Roos niet ontgaan. Voor het tweede jaar op rij is WAT ALS? immers genomineerd in de categorie Comedy. Dat nieuws heeft de organisatie zonet bekend gemaakt. Met ook al een eerdere nominatie voor WAT ALS? op het World Media Festival in Hamburg op zak, is WAT ALS? – net als Benidorm Bastards - aan een indrukwekkend internationaal parcours bezig. Tim Van Aelst van productiehuis Shelter : “Wij zijn superfier dat ook de tweede reeks genomineerd is. Laat ons hopen dat WAT ALS? dit jaar wel een Gouden Roos mee naar huis mag nemen."

Shelter hoeft alvast niet af te reizen naar Luzern voor de Award-uitreiking op donderdag 30 mei 2013 want die vindt dit jaar voor het eerst in Brussel plaats. De concurrenten om deze nominatie te verzilveren, komen allebei uit Britse hoek: ‘Cardinal Burns’, de sketchshow van E4, en ‘The Revolution Will Be Televised, de satireshow van BBC3.

In de slotaflevering van WAT ALS? 2 krijgt de kijker maandag nog een greep uit de allerbeste sketches te zien. Zo gaat Charlotte Vandermeersch een rondje joggen in het park en dat doet ze het liefst met muziek… en dat mag je vrij letterlijk nemen met WAT ALS de iPod niet bestond? Daarnaast gaat ze samen met Bert Haelvoet en Günther Lesage gezellig genieten van een lekker etentje op restaurant. Wijn proeven en spaghetti eten krijgt alvast een heel eigen invulling, want WAT ALS smaakpapillen in de handen zaten?

Ontdek de slotaflevering van WAT ALS? nu maandagavond 29 april 2013 om 20.35 bij 2BE.

Herbekijk nu alvast heel wat sketches van WAT ALS? via 2BE.be/watals.

WAT ALS? Elke maandag om 20.35 bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: