Je kon er al een tijd niet om heen en nu vrijdag is het zover: de release van HUMANZ. De voorbije weken was er het ene (virtuele) event na het andere; zo gingen Murdoc en 2D nog in discussie met Mistajam en fans vorige week donderdag. Check het hier!

Vrijdag om 17u ging de #HUMANZHOUSEPARTY van start en uit meer dan 500 steden koos Gorillaz Brussel als uithangbord! Ze deelden de livestream van de Stad Brussel en dat genereerde meer dan 690 000 (!) views en een hoop die-hard fans, maar ook toevallige passanten die helemaal overdonderd werden door het event en de street artists van Urbana Project.

Nog wat namedropping dan? Omdat het kan bij Gorillaz: Jehnny Beth (Savages), Grace Jones, Vince Staples, Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle, Carly - You're So Vain - Simon en Kali Uchis doen mee op Humanz!

"Humanz" bevat 14 tracks en zal beschikbaar zijn op CD, Vinyl en als download. Er zal ook een 2-CD deluxe editie uitkomen waar 19 nummers op staan en – alsof dat nog niet genoeg was - komt er ook nog een limited Super Deluxe Vinyl Box Set met alternatieve versies van de 14 nummers.

De band is eveneens headliner op hun eigen - hopeloos uitverkochte - Demon Dayz Festival in Dreamland Margate op 10 juni van dit jaar maar geen nood, er wordt een livestream voorzien. Meer daarover later.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over