Zeggen dat er meer dan reikhalzend uitgekeken wordt naar de terugkeer van Gorillaz is een understatement vanjewelste!

Vorige week was er de release van ‘Humanz’. Het eerste studioalbum van de Britten in zeven jaar, unaniem geloofd door pers & critici over de hele wereld. En daar stopte de hype niet. Het enthousiasme over de terugkeer was zo groot dat alle concerten aangekondigd op Amerikaanse bodem in een recordtijd uitverkochten!

Vandaag kondigt de meest populaire virtuele groep ter wereld een Europese tour voor deze herfst aan. De band doorkruist thuisland Engeland in november en december, met ook enkele stops op het vasteland in Europa. Waaronder, tot ons groot plezier, ook één concert in Brussel waar Gorillaz op 22 november in Vorst Nationaal speelt. De ticketverkoop start nu vrijdag 5 mei om 10u. Verwacht wordt dat de tickets héél snel de deur uit zullen vliegen!

The Humanz Tour is Murdoc Niccals (bas), Noodle (gitaar), Russel Hobbs (drums) en 2D (vocals), samen op het podium met de Gorillaz-liveband – Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan – en tal van andere bijzondere gasten uit de grote familie bevriende artiesten rond Gorillaz.

Humanz, het nu al legendarische en door de fans en media de hemel ingeprezen nieuwe album, is uit sinds 28 april. Naast dat heuglijk feit, deed de band vorige maand nog meermaals van zich van spreken: vijf nieuwe nummers werden voorafgaand aan de albumrelease gelost, de lancering van een zes minuten durende animatiefilm ‘Saturnz Barz (Spirit House)’ door Jamie Hewlett, die bij aanvang alle streamingrecords in de geschiedenis van YouTube verbrak, een nieuwe applicatie, en het allereerste interview van 2D en Murdoc, wereldwijd live gestreamd vanuit London.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gorillaz
Datum: 
Woensdag 22 november 2017
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over