Sziget Festival maakt opnieuw een reeks artiesten bekend voor de 2018-editie. Gorillaz en Dua Lipa schuiven als headliner aan naast de eerder bevestigde Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Kygo en Mumford & Sons. Ook Shawn Mendes, Stormzy, The War on Drugs, Lianne La Havas en 16 anderen vullen het affiche aan. Het zevendaagse festival vindt dit jaar plaats van 8-15 augustus op het Obuda-eiland in Boedapest, Hongarije.

Na acht jaar keert de virtuele band Gorillaz terug naar The Island of Freedom. De mannen achter dit multimediaproject, Damon Albarn en Jamie Hewlett, beloven weer een spectaculaire visuele show neer te zetten. De Britse zangeres van Albanese afkomst en één van de grootste vrouwelijke artiesten van het moment, Dua Lipa, maakt deze zomer haar debuut op Sziget Festival.

Ook het Canadese tieneridool Shawn Mendes is toegevoegd aan de line-up, evenals de Engelse grimesensatie Stormzy. Andere Britse shows komen van onder meer soulzangeres Lianne La Havas en singer-songwriter JP Cooper. De Grammy-award winnende indieband The War on Drugs, de rapper Desiigner en de house acts KSHMR en Sofi Tukker vliegen over uit de Verenigde Staten. Vanuit Australië maken Nick Murphy (beter bekend als Chet Faker), King Gizzard & The Lizard Wizard en The Living End hun opwachting in Boedapest. Nederland wordt vertegenwoordigd door de alternatieve band My Baby. Dubstepliefhebbers halen hun hart op bij de Israëlische Borgore en Amerikaanse Seven Lions. Voor de drum & bass fan is de komst van Delta Heavy bevestigd.

De organisatie maakt vandaag tevens de dagindeling van alle aangekondigde acts bekend. Bekijk de volledige line-up tot nu toe op de Sziget-website.

Sziget Express & tickets
De festivaltrein die direct van Amersfoort naar Boedapest rijdt is al voor 90% vol. Er zijn nog Sziget Express retourtickets beschikbaar voor zitplekken (€ 180,-) en comfort couchettes (€ 230,-). Naast 7- en 5-Day Passes zijn er 3-Day tickets en dagkaarten voor Sziget Festival 2018 te koop via www.szigetfestival.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: