Eerder dit jaar kondigde Gorillaz een nieuw concept aan: Song Machine. Zoals altijd stapt de band af van de klassieke manier van muziek uitbrengen door in de afgelopen maanden verschillende tracks van Song Machine uit te releasen. 'Momentary Bliss' ft. slowthai en Slaves was de eerste track, waarna onder andere 'PAC MAN', 'Friday 13TH' en 'Strange Timez' ft. Robert Smith volgden.

Op 23 oktober wordt seizoen één van Song Machine - Strange Timez compleet gemaakt en is vanaf dat moment beschikaar op CD, deluxe en super deluxe vinyl, alle DSP's en als digital download.

Song Machine: Season One - Strange Timez zal bestaan uit samenwerkingen met onder andere Beck, Elton John, Robert Smith, Skepta, Tony Allen, Goldlink, Joan As Police Women en nog vele andere artiesten. Noodle, 2D, Murdoc en Russell hebben hiervoor een bezoekje gebracht aan Marokko, Parijs, Londen en het Como meer. Ze zijn zelfs helemaal naar de maan gereisd en staan te popelen om de tracks live te spelen. Dat zullen ze op 12 en 13 december doen middels een live stream via LiveNow in drie verschillende tijdzones.

GORILLAZ

Gorillaz is niet zomaar een band. De groep bestaat uit virtuele leden 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals, die bedacht zijn door muzikant Damon Albarn en kunstenaar Jamie Hewlett. Damon neemt de muziek, zang en regelt de gastmuzikanten voor zijn rekening. Jamie is verantwoordelijk voor alle visuals. Inmiddels heeft de band zeven albums uitgebracht en hits gescoord met onder andere 'Feel Good Inc' en Clint Eastwood.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over