Goose, het über populaire Kortijkse elektro-rock collectief, speelt op zaterdag 2 augustus exclusief op Win for Life Suikerrock. Met een resem festival anthems zoals 'Synrise', 'Words' en 'Bring it on', een live reputatie als een orkaan en een lichtshow waar moeder natuur jaloers op is, wordt dit zonder twijfel een zinderende en memorabele show!

Goose werd opgericht in de zomer van 2000, en slechts 2 jaar later wonnen ze de meest prestigieuze Belgische (rock) talentenjacht: Humo's Rock Rally. Het duurde echter tot 2006 vooraleer hun eerste album 'Bring It On' verscheen, met daarop de onverslijtbare 'British Mode' en 'Bring it on'. Goose bouwde een stevige livereputatie op en nam de tijd voor hun volgende album 'Synrise' dat in 2010 het licht zag, met de memorable titeltrack, het donkere 'Words' en knaller 'Can't stop me now'. Het laatste album 'Control control control' uit 2012, werd naar Goose-normen in een record tempo uitgebracht. Het is een plaat die de live-sound beter benaderd (ze werd ook live opgenomen), en die de gitaren weer de hoofdrol laat spelen. Singles 'Real' en 'Control' zijn een vette knipoog naar '80's New Wave, en het publiek lustte er wel pap van. In een mum van tijd was de Ancienne Belgique tot drie maal toe uitverkocht, en vorig jaar trokken ze als een wervelstorm over Rock Werchter en ook Pukkelpop, waar ze de topact waren op de slotdag.

De superlatieven werden niet gespaard: "Een majestueuze splinterbom", "Oceaan met dansende schuimkopjes" (De Morgen), "Goose zet vet uitroepteken achter Pukkelpop" (De Redactie), "Goose walste de wei plat en keek niet meer om" (De Standaard).

Goose neemt in 2014 een relatieve pauze om aan de opvolger van 'Control control control' te werken. Deze zomer kan je dit live fenomeen slechts éénmaal meemaken, op zaterdag 2 augustus op Win for Life Suikerrock. Gesp uw dansschoenen al maar stevig vast!

De 28ste editie van Win for Life Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over