In afwachting van zijn concert op 20 februari in het Sportpaleis met THE 60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR, neemt Ennio Morricone momenteel in Londen samen met regisseur Quentin Tarantino de lang verwachte muziek op voor diens nieuwste film 'The Hateful Eight' (release op 6 januari). Morricone kreeg hiervoor deze ochtend een Golden Globe nominatie.

Morricone en Tarantino hebben samen een nostalgische sound en look uitgedacht voor 'The Hateful Eight' door gebruik te maken van 70mm-pellicule en vinylplaten. Deze week namen ze de filmsoundtrack live op voor een select publiek in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, waarbij de opname rechtstreeks op vinyl werd geperst.

De internationaal befaamde Italiaanse filmcomponist komt op 20 februari 2016 naar het Sportpaleis in Antwerpen in het kader van een grootschalige wereldtournee, met een volledig nieuw programma dat zijn 60e verjaardag als professioneel componist en dirigent luister bijzet.

Ennio Morricone heeft niet alleen meer dan 500 soundtracks gecomponeerd voor film en televisie, maar ook 100 absolute muziekstukken. Bovendien is hij één van de enige twee filmcomponisten in de geschiedenis die een Academy Award in ontvangst mocht nemen voor zijn hele carrière. Hoogtepunten waren zijn soundtracks voor Once Upon a Time in the West, Once Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables en The Mission. Morricones score voor The Good, The Bad and The Ugly staat op de tweede plek in de top 200 van beste soundtracks ooit.

De tournee van 2016 volgt op een uiterst succesvolle Europese stadiontournee die afgelopen april eindigde in Zagreb en waarbij de Maestro optrad voor meer dan 150.000 toeschouwers in 22 Europese steden, waaronder een uitverkocht Paleis 12 in Brussel. Over het hele continent kreeg de componist staande ovaties en bijzonder lovende kritieken in de media.

In een gesprek over zijn komende tournee zei Morricone:

“Volgend jaar zal ik een heel nieuw programma brengen met nieuwe hoogtepunten, waar ik nu al aan werk. Uiteraard zullen de klassieke stukken van de grote Sergio Leone westerns en The Mission niet ontbreken. Maar alles bij elkaar zal het deze keer een andere ervaring zijn. Ik ben van plan om zowel de muziek van mijn samenwerking met Quentin Tarantino uit te voeren als een suite die ik componeerde met muziek uit 7 verschillende films die allemaal een of meerdere Oscars wonnen!”

Tickets voor het concert van Ennio Morricone op 20 februari in het Sportpaleis in Antwerpen zijn te koop via www.teleticketservice.com of 070 345 345 (0,30€/min.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: