GoGo Penguin is een UK trio dat mooi op weg is een gevestigde naam te worden binnen jazz met invloeden van Aphex Twin, Brian Eno tot Debussy, Shostakovich, Massive Attack en EST. Na 2 albums via indie label Gondwana hebben ze pas voor 3 albums getekend bij BluieNote (eerste release daar is in 2016). Ze weorden evengoed op Stubru als op Klara gedraaid en het feit dat ze als akoestiche band op GentJazz staan en de dag erna op Dour bewijst hun dubbele aantrekkingskracht.

GoGo Penguin c'est un piano (Chris Illingworth), une basse (Nick Blacka) et une batterie (Rob Turner).

A eux trois, ils nous offrent un jazz électro de génie, à la croisée d'Aphex Twin et de Chostakovitc. Les Mancuniens présenteront au public de Dour leur second album v2.0 qui s'est déjà largement fait remarquer par des nominations pour de nombreux prix. Leur prochain album sortira en 2016 sur Blue Note.

Tags: progressive jazz - jazz fusion - post-rock

GoGo Penguin (UK)

Het trio GoGo Penguin is een frisse wind in het jazzlandschap. Afkomstig uit Manchester en steekt dit jazz trio haar invloeden niet onder stoelen of banken. Aphex Twin, Brian Eno, Debussy, Shostakovich, Massive Attack en EST staan bovenaan. Het resultaat: unieke, groovy, lyrische en akoestisch-elektronische sound waarmee ze terecht hoge ogen gooien. Zopas nog Mercury Prize nominee, nu op de planken van het Depot.. Hun debuut ‘Fanfares’ verscheen in ’12 en werd door jazzgoeroe Gilles Peterson als ‘jazz album of the year’ bestempeld.

GoGo Penguin is een band die je live moet zien en meemaken. Dat bewezen ze al op hun vorige passages oa in de AB club verleden jaar, Leuven dit voorjaar, maar ze staan ook op Gent Jazz en op Dour. Deze opvallende combinatie van 2 uiteenlopende festivals op 2 dagen tijd is bijna een metafoor voor de het unieke karakter van hun muzikale stijl, waarmee ze zowel het traditionelere jazz publiek als de indie/electro/dance generatie kunnen boeien !

Eerder in 2014 verscheen opvolger ‘V2.0’. Verkrijgbaar in Be via alle digitale platforms. Line up: Chris Illingworth piano Nick Blacka contrabas Rob Turner drums: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OgGYjHEGx2k

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over