'Goe' is het vijfde nummer van het twaalfluik ‘Ruggengraat’, Safi's nieuwe album dat in het voorjaar van 2022 uitkomt. Elke maand lost hij hiervan 1 track, beginnend op zijn verjaardag 24 mei 2021.

Safi bracht eerder dit jaar reeds vier nummers uit van zijn aankomende album Ruggengraat. Nu is het tijd voor het vijfde nummer 'Goe', een featuring met niemand minder dan Slongs.

Op een hete zonnige zomerdag zaten Slongs en Safi te jammen in de studio bij Niel Soetaert. Het was zo warm dat ze regelmatig een luchtje moesten scheppen. Tijdens een fris pintje op het dakterras voerden ze diepe, spirituele gesprekken over hoe ze in het leven wilden staan. Slongs inspireerde Safi met verhalen over de wet van aantrekkingskracht, wat er toe doet in het leven en wat niet, ...

Bijgevolg kropen ze in de studio met die gesprekstof als grondslag voor ‘Goe’. Slongs schreef een sterk, alleszeggend refrein, waarop Safi zijn strofes aansloot. Hij vertaalde de woorden van hun gesprekken naar bars, waardoor hij advies lijkt te geven aan de luisteraar, maar hij spreekt eigenlijk zichzelf aan. Hij geeft zichzelf de raad om positief in het leven te staan, ook al ervaart hij soms tegenslag, en om niet te stressen over de kleine dingen, maar om in te zien wat echt belangrijk is.

Het nummer is een zwoele en soulvolle productie die de hete summer vibes van die dag weerspiegelen, verzorgd door niemand minder dan Niel Soetaerten met funky blazers van Jany Van Lul. Een positieve boodschap voor pessimisten!

Het album 'Ruggengraat' komt uit in het voorjaar van 2022 en zal een tweeledig verhaal zijn. Op Vol. 1 en Vol. 2 laat Safi twee verschillende kanten van hemzelf zien. Samen vormen ze een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid die de Mechelaar belichaamt. Elke maand, en dit voor een jaar lang, zal Safi van dit album 1 track publiek maken, beginnend op zijn verjaardag 24 mei.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over