De halve finale, waarin de coaches elk twee talenten kozen, is achter de rug en de vier teams zijn nu klaar voor de eindspurt richting finale. Sean Dhondt bezorgde vanavond Elisabeth en Soraya een finaleplaats, K3 koos voor podiumbeesten Mary en Maëlle, Marilys en Emma konden Laura Tesoro het meest overtuigen en Gers Pardoel viel voor de betoverende stemmen van Jade en Noa. Wie van deze acht meiden The Voice Kids 2018 wordt en naar huis gaat met een spaarpot van 10.000 euro én de kans om een eigen single op te nemen, wordt beslist na een wervelende finaleshow op vrijdag 23 november. Daarin kunnen de kids nog één keer alles uit de kast halen.

TEAM SEAN - ELISABETH EN SORAYA

Sean hoopt na vier seizoenen eindelijk de overwinning op te strijken met de stemmen van vierdraaiers Elisabeth (14, Brugge) en Soraya (13, Oostende). “Een popprinses”, noemde Laura Elisabeth na haar performance in de halve finale op Strangers van Sigrid. In de Blind Auditions overdonderde ze de coaches met een donkere interpretatie van Never Tear Us Apart en in de Battles met Feel It Still van Portugal. The Man. Soraya gaf tijdens haar auditie Beyoncé het nakijken met haar versie van Crazy in Love. In de Battles ging ze met succes Rihanna achterna met Only Girl In The World. In de halve finale maakte ze haar coach apetrots door Death of a Bachelor van Panic! At The Disco te brengen.

TEAM K3 - MAËLLE EN MARY

De enthousiaste Maëlle (12, Ottenburg) bracht de sfeer er tijdens haar auditie in met Wings van Little Mix. Ook tijdens de Battles leefde ze zich helemaal uit op het podium met The Middle van Zedd. In de halve finale overtuigde ze haar coaches een laatste keer door Havana van Camila Cabello in het Spaans te zingen. Ook Mary (12, Antwerpen) bewees al menig maal dat ze de strafste zangeressen de baas kan: Lady Gaga tijdens haar Battle en Sia tijdens haar auditie én in de halve finale. “Het lijkt wel alsof ze alles van de eerste keer perfect kan zingen”, complimenteerde K3 haar toen.

TEAM LAURA - MARILYS EN EMMA

Alleen maar lovende woorden voor Marilys (14, Wijnegem), die in de halve finale een topprestatie neerzette met Tears van Clean Bandit. Ook tijdens de Blind Auditions had ze alle coaches mee met haar Meant To Be van Bebe Rexha. In de Battles kon ze overtuigen met Cut Loose van Emma Bale. Emma (12, Heers) koos voor een liedje uit de oude doos tijdens haar auditie. Met Dream A Little Dream Of Me deed ze Laura helemaal wegsmelten. Dat ze ook uptemponummers aankan, bewees ze tijdens haar Battle met Rain van The Script, waarin ze het opnam tegen Lauren en Mamy. De halve finale sloot ze af met een spetterende versie van 2012 van de Britse Anne-Marie. “Het zou een schande zijn om jouw stem niet te laten horen aan de wereld”, vond Laura.

TEAM GERS - NOA EN JADE

Ze speelt nog maar 9 maanden gitaar, maar toch stuurde Gers Noa (13, Assebroek) tijdens de halve finale met het instrument het podium op. Een slimme zet, want ze liet een diepe indruk na met Way Down We Go van Kaleo. Ook tijdens de Blind Auditions wist ze de vier coaches te ontroeren met haar gitaar én haar stem op Dollhouse van Melanie Martinez. In de Battles versloeg ze Kato en Sari met het nummer Youngblood van 5 Seconds of Summer. Jade (14, Oostakker) zorgde tijdens haar auditie voor kippenvel met Homesick van Dua Lipa en dat deed ze opnieuw tijdens de halve finale met de beladen song Sober van Demi Lovato. In de Battles liet ze dan weer haar stoere kant zien op Better Now van Post Malone.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over