Op 22 april werd dit landje meteen twee fijne albums rijker: Billie en Noémie Wolfs brachten die dag hun debuut uit. Laat die twee nu ook nog toegevoegd zijn aan de Suikerrock line-up voor zaterdag 30 juli! Meteen heel wat girl power die zaterdag. Alice On The Roof, dat weet u reeds, speelt immers ook nog die dag.

Daarmee is de line-up van zaterdag 30 juli en bij uitbreiding van het hele hoofdpodium compleet. Ook de timing van zaterdag is bekend:

  • 15.30 NOÉMIE WOLFS
  • 16.50 BILLIE
  • 18.15 ALICE ON THE ROOF
  • 19.50 TOURIST LEMC
  • 21.30 BALTHAZAR
  • 23.30 DEUS

Tickets zijn beschikbaar via suikerrock.tickoweb.be en Ticketmaster

Feel the vibe, taste the sweetness!

Noémie Wolfs

Noémie Wolfs kent u, daar twijfelen we hier gewoon niet aan. Ze verliet vorig jaar Hooverphonic, omdat ze meer wilde dan ‘zangeres van’. Valt iets voor te zeggen, maar toch meteen ook best wel moedig om een safe haven te verlaten voor een sprong in het onbekende. Ze wist uiteraard wel wat ze deed. Haar muziek ligt stilistisch wat verder dan Hooverphonic, en klonk zelfs in de meest rudimentaire schetsmatige vorm blijkbaar zo overtuigend dat Universal meteen met haar in zee wilde. Een plaat dus, en die kreeg een productie van Luke Smith (Depeche Mode, Foals, Crystal Fighters). Het resultaat zijn songs gesdistilleerd uit sprankelende pop met een electronische feel, maar wel gespeeld met echte instrumenten.

Wederhelft Simon Casier, die je ook deze zaterdag op het Suikerrock podium aan het werk kan zien met Balthazar, had inbreng, en vormde samen met haar een fantastisch team. Of zoals ze zelf zegt ‘Sonny en Cher, maar dan zonder het huiselijk geweld’. Noémie werkte een jaar lang aan de plaat 'Hunt you' en voelde zichzelf muzikante worden door zelf muziek te maken en eigen nummers te schrijven. Anders dan bij Hooverphonic, waarvan ze meteen ook stelt dat die band een fantastische leerschool was, maar ze wilde echt haar buikgevoel volgen en een eigen plaat maken, en spelen ook. Met een jonge gloednieuwe band, en een repertoire dat (sic) geen hype nodig heeft. Eerste single 'Burning' is desondanks niet van de radio weg te slaan.

Niet te missen op zaterdag 30 juli!

Billie

Billie werd (nog niet zo heel lang geleden) geboren in de muziek. Kunstschool, breakdansen, vioolspelen, battles, recitals en snaren resulteerden uiteindelijk in het Gentse Conservatorium. Daar combineerde ze Jazz en Pop, kiezen lukte ook hier niet goed, maar ze viel wel op. Iedereen die haar hoorde zingen wilde meer, ze werd gevraagd voor studiosessies en backing vocals en schreef intussen nog haar eigen songs ook. Ze bleef de keuze’s van zich wegduwen en zong bij diverse bands en projecten, liefst bij zoveel mogelijk tegelijk. Maar uiteindelijk gaat zo’n stem toch een eigen leven leiden, zeker als je zo opvalt, en belandde ze bij News Records die haar een solocontract aanboden.

In afwachting van een producer, uiteindelijk zou dat Bert Libeert van Goose worden, bleef ze aan haar skills als songwriter schaven. Intussen leverde ze de vocals bij Netsky (We can only live today), die haar meteen ook mee op tour nam met zijn liveband. Van een leerschool gesproken.

De EP is er nu dus, en laat die nu vol staan met geloofwaardige indie en ongerepte pop. Hitsingles ‘Give me the knife’ en 'Caught by the tide' kenden we al, en daar mogen we inmiddels de titeltrack 'Talking loud' aan toevoegen.

Uurtje Billie live, ja hoor, heel graag!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
29 - 31 juli 2016
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over