In ‘Alles voor de Spelen’, vanavond om 19u55 bij VTM, trommelen Gilles en Koen bekend Vlaanderen op om als vrijwilliger mee te helpen tijdens de Nationale Spelen van Special Olympics in Mechelen. Het is de laatste sportieve halte van de Special Olympiërs voor ze het beste van zichzelf geven tijdens de World Games in Berlijn. Gilles en Koen hebben één ‘Bekende Belg’ hoog op hun verlanglijst staan. Ze willen graag dat niemand minder dan Prins Laurent de Special Olympiërs een extra duwtje in de rug komt geven. Zou ‘De Monseigneur’ een speech willen geven tijdens de Nationale Spelen? En zou hij - als het even kan - de Koning en Koningin van België willen meenemen? Gilles en Koen stellen hem persoonlijk de vraag. Maar je belt natuurlijk niet elke dag met een prins. Gilles is dan ook een tikkeltje zenuwachtig.

Verder maken Gilles en Koen kennis met Special Olympiërs Amal en Seppe. Amal (18 jaar, Temse) werd eerder dit jaar wereldkampioene in A-judo, een judocompetitie voor sporters met een beperking. Voor ze naar de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn trekt, gaat Amal eerst nog voor haar blauwe band. De zenuwen staan strak gespannen bij de judoka. Slaagt ze voor de test?

Metalhead Seppe (23 jaar, Geel) speelt samen met zijn begeleider én goede vriend Arne (27 jaar) unified basketbal. Wanneer Gilles en Koen tijdens een match gaan supporteren, merken ze al snel op dat het niveau hoog ligt en Seppe steeds voluit voor de overwinning gaat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: