Dat de Scandinavische landen een prima voedingsbodem zijn voor het stevigere gitaarwerk, is algemeen bekend. En dat is in het geval van Ghost niet anders: de heavy metalband ziet in 2008 het levenslicht in het Zweedse stadje Linköping, en zet zijn opmars in de metalwereld sindsdien met duivels enthousiasme voort.

De excentrieke goep Satansaanbidders bestaat uit vijf 'Nameless Ghouls' en hun leider Papa Emeritus III, die met overtuiging in de voetsporen treedt van Papa Emeritus I en II. Naar de ware identiteit van deze demonische antipaus en zijn discipelen heeft de hele metalscene het raden, maar vast staat dat ze afgelopen zomer met 'Meliora' hun derde en tot nog toe meest succesvolle langspeler op de wereld loslieten. Die stellen ze komende maand in een volledig uitverkochte TRIX alvast aan ons voor, nadat ze zich op Graspop Metal Meeting (2011, 2013, 2014) al tot een graag geziene gast ontpopten. Ook in 2012 was Ghost al live in ons land te zien, toen ze – als favoriet van James Hetfield zelf – het Festivalpark in Werchter in vuur en vlam mochten zetten voor een grootse Metallica-avond op Werchter Boutique.

In 2016 strijkt de controversiële heavy metalsensatie neer in de Vooruit in Gent, voor een veelbelovend concert op zondag 31 januari. Bereid u voor op een luguber metalfeest en een avond vol koude rillingen! De ticketverkoop start op vrijdag 27 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ghost
Datum: 
31 januari 2016
Locatie: 
Vooruit, Gent

Reservatie:

Meer over