Dat Ghost Rockers een succesverhaal is, moet niet meer verteld worden. Maar voor wie nog twijfelde: de concertreeks van zaterdag was volledig uitverkocht! De serie, een samenwerking van Studio 100 en Ketnet, gaat over 5 jongeren die studeren aan het "DAM", daar in de kelder ontdekken ze instrumenten, die behoorden tot een groep van in de jaren '70: de Freebirds!

Het begin van het concert was wat chaotisch, kinderen moesten afscheid nemen van mama en papa en mochten in een apart gedeelte vooraan staan. Dit was misschien meer lastig voor de ouders dan voor de kinderen, maar enkele tranen lieten toch vermoeden dat niet alle kindjes graag alleen waren. Toen werden de lichten gedoofd en begonnen Mila (Tinne Oltmans), Charlie (Marie Verhulst), Jonas (Juan Gerlo), Jimmy (Elindo Avastia) en Alex (Wout Verstappen). Ze zetten meteen hun eerste hit "Ghost Rockers" in. Het jeugdig publiek was direct mee, gillen, meezingen, zelfs gefluit was hoorbaar. Je zag aan de jonge artiesten dat ze genoten van dat enthousiast onthaal.

Dat de Ghost Rockers allemaal een muzikale opleiding en ook al vroegere podiumervaring achter de rug hebben, dat merkte je ook aan de kwaliteit van de zang en de attitude waarmee ze het podium vulden. Tinne Oltmans zingt heel fragiel, met emoties en in de hoge noten voelt ze zich goed. Je hoort dat ze klassiek geschoold is. Soms hield ze de micro wat verder, uit onzekerheid misschien? Het was in ieder geval niet storend. De liedjes die daarna volgen waren, zelfs voor volwassenen, mooie meezingers. Catchy nummers die wel in je hoofd blijven zitten zoals "Help mij", "Billy", "Graffiti" en "Kom als de nacht valt" werden afgewisseld met wat rustigere nummers zoals "Belle", "Alles is stil", "Jij was mijn vriend" en "Sabotage".

Misschien kan de uitspraak tijdens de bindteksten nog wat verzorgder, maar dat zijn details waar uiteraard aan gewerkt kan worden. Het publiek zong gewillig alles mee en gingen ook volledig op in het verhaal van Ghost Rockers. De kinderen zaten immers niet gewoon in een doodgewoon concert maar het was een interactieve show waarbij men live de ontknoping van de serie kon meemaken! Wie vermoordde de "Freebirds"? En kunnen ze de dader pakken? Als mama zijnde was het een vraag die ik wekenlang heb aangehoord, dus ik kon me de spanning van de aanwezige kinderen wel voorstellen. Het plot gebeurde voor ons eigen ogen en onder luid applaus van de kinderen werd de dader gearresteerd! Oef!

Na een uurtje eindigden ze weer met het lied waarmee ze begonnen waren. Hun eerste gouden plaat was ook meteen een feit!Voor jong en oud was het tof, een concert met net dat ietsje meer. Er mag een tweede seizoen komen en zeker nog meer nummers!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ghost Rockers
Datum: 
07-02-2015
Locatie: 
De Petrol, Antwerpen
Meer over