Tiende editie van Alcatraz Hard Rock en Metal Festival, daar hoort uiteraard een feestje bij. In Kortrijk deden ze dat met een extra festivaldag én een extra podium. Drie dagen lang kan hardrock en metalminded festivalganger zich uitleven aan de Prison stage of de Swamp stage.

Deze editie werd vrijdag op de Prison stage geopend door Dyscordia. De progressieve power metal band speelde zo goed als een thuismatch, want ze komen uit de buurt van Kortrijk. Openers van de Swamp waren Evil Invaders. Ook een Belgische band die het momenteel heel goed doet tot in het buitenland. De band brengt een nieuw album “Feedback Me Violence” uit op 29 september. Op Alcatraz brachten ze daarvan o.m. het nieuwe nummer “Mental Penitentiary”.

De Deense Pretty Maids gaan al terug tot in 1982 en brachten dan ook die heel vertrouwd klinkende hardrock van toen. Ze brachten ook cover van Pink Floyd “Another Brick In The Wall” wat luid werd meegezongen door het publiek. Maar ook eigen nummers als “Little Drops of Heaven” werden heel enthousiast onthaald. Op de Prison stage gingen we een beetje in hetzelfde elan verder met Krokus. Zij begonnen hun set met “Long Stick Goes Boom”. De Zwitserse band werd al in 1974 opgericht, maar wisten nog heel goed hoe ze het publiek moesten entertainen. Ondanks dat ze uit die 40-jarige carrière toch voldoende eigen nummers zouden moeten hebben, brachten ze regelmatig een cover zoals “Rockin' In The Free World” van Neil Young. “Come all without, come all without…” uit “Mighty Quinn” van Manfred Mann werd ook goed meegezongen door het publiek.

In de Swamp kon het publiek zich uitleven met Hell en Denner Shermann. Maar aan de Prison stage werd het podium opgemaakt voor de eerste headliner van het weekend Ghost. Zij openden hun set met “Square Hammer” meteen een goeie meezinger. Het was de eerste keer dat we Ghost als de headliner zagen waardoor we nu ook een mooie, maar soms donkere lichtshow zagen met heel wat vuurwerk. De torens van de Prison stage gaven ook vaak vuur af waardoor iedereen het toch eventjes warmer kreeg, want het was ondertussen toch wat fris geworden op de Alcatraz wei. Maar Papa Emeritus III en zijn Nameless Ghouls hielden de sfeer er in en Officer Nice zag dat het goed was. De eerste dag van deze 10de Alcatraz editie werd in de Swamp afgesloten met Dirkschneider.

Er was al heel wat volk komen opdagen op deze eerste dag, maar daar zullen zeker ook de ongeveer 2500 kortrijkenaars die een kijkje mochten komen nemen voor tussen gezeten hebben. De rest van het weekend zou Alcatraz zo’n 25000 festivalgangers verwachten. Wie nog geen ticket heeft, maar toch zin heeft kan nog altijd afkomen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: