Nog tot 1 april is de Hasseltse Ethias Arena opnieuw de place to be voor de liefhebber van schlager en populaire meezingers. Net als de voorbije jaren, is ook de 12de editie van Het Schlagerfestival een voltreffer. “Mensen die dit jaar nog willen schlageren moeten snel zijn. Alleen voor de voorstelling van zondagmiddag26 maart zijn er nog tickets beschikbaar aan de kassa. Alle andere voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht”, klinkt het bij de organisatoren.

En die meer dan 10.000 feestvierders per voorstelling krijgen ook dit jaar weer een pak amusement. “We hebben onze inloop-dj dit jaar vervangen door partyband Swoop, die ervoor zorgt dat er nog voor de start van ons festival een unieke sfeer hangt in de zaal. We blijven inzetten op verruimende artiesten én we doen dat niet alleen met Johan Verminnen, maar ook met Udo. Door het doorschuiven van Umberto Tozzi naar de Schlagerfestival-affiche van 2018, kregen we dit jaar extra ruimte om deze verrassende artiest een plek te geven op ons podium. Udo debuteert met ‘Isn’t It Time’, ‘Voorbij’ en met twee Tura-liedjes die hem op het lijf geschreven zijn", klinkt het enthousiast bij de organisatie.

Één van de hoogtepunten van deze editie, is de doortocht van Willy Sommers. Op de openingsavond had Willy het moeilijk en kon hij z’n tranen amper de baas, toen hij door het publiek getrakteerd werd op een minutenlang applaus. Wat later verraste Sommers nog eens, toen hij Wendy Van Wanten op het podium mocht aankondigen. Beiden zongen ze ‘Kijk eens diep in mijn ogen’, een nummer waarmee ze 25 jaar geleden een dikke Tien Om Te Zien-hit scoorden.

Recordhouders

Wie staat er dit jaar het meest op het podium? Als we goed geteld hebben, dan moeten schlagerkoningin Laura Lynn en Davy Gilles het onderling uitvechten. Laura staat er solo, pikt tijdens de set van haar levenspartner Matthias Lens nog even de 'Kusjesdans' mee en palmt het podium ook met haar afscheidnemende Lynn Sisters in. Wat ooit als een grap begon, eindigt op zaterdag 1 april. “Na deze optredens houden we het op een mooie vriendschap en samen gezellig koffie drinken. Het is mooi geweest”, zeggen Tine Embrechts en Nathalie Meskens, die samen met hun "zus" nog eens het volle pond geven. Davy Gilles is mederecordhouder want hij staat niet alleen met vrouwlief Sasha op het podium, wat later steelt hij de show met De Romeo’s, die er al voor de 10de keer bij zijn in Hasselt.

Kürt Rogiers

Maar, dé man waarover het meest gesproken wordt, is Kürt Rogiers. De Schlagerfestival-presentator verrast met een paar geslaagde tatoeages. “Ik vond die Schlagerfestival-jekker zo tof, dat ik dacht; ik zet een Laura Lynn-tattoo op mijn borstkas en eentje van De Romeo’s op mijn kont. De mensen vinden dat precies ook erg geestig.

Als je zelf nog wil meegenieten van Het Schlagerfestival 2017, dan kan dat alleen nog maar op zondag 26 maart om 15.00 uur. De allerlaatste tickets zijn te koop aan de kassa.

PS: Sinds dit weekend kan je ook tickets kopen voor Het Schlagerfestival 2018, dat plaatsvindt op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018. Nieuw is dat er bij elke show staanplaatsen beschikbaar zijn in de binnenruimte tussen podium en catwalk. Meer info en tickets,www.hetschlagerfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: