Vandaag opende Free Record shop in Houthalen intussen zijn 90ste vestiging. Dat kon niet anders dan gevierd worden met een groot feest en daarom kwamen niet minder dan Jo Vally, Kaye Styles en Nailpin al de aanwezige bezoekers trakteren op een toffe signeersessie.
Jo Vally staat momenteel op drie in de top 50 verkochte cd’s in België. Daarmee is het ook lang geleden dat er een vlaamse artiest zo hoog scoort in top 50! Wij hadden naar aanleiding van deze opening en zijn recentste successen een kort gesprekje met Jo Vally.

Hoe lang zit u nu al in de showbizz?
Professioneel zing ik al 27 jaar maar ook ik ben begonnen als niets in de industrie, in het begin deed ik enkel muziekschool en maakte ik zelf muziek. Intussen is dit natuurlijk al helemaal anders.

30 jaar Jo Vally. Het komt stillaan dichtbij?
Dat lijkt niet meer zover maar dat is het wel! In de showbizz gaat alles razend snel! Maar een echt idee hebben we nog niet voor 30 jaar Jo Vally. Wat we wel hebben gedaan is toen ik 20 jaar bezig was, een groot concert gegeven in het sportpaleis. Dat was geweldig want ik was toen de eerste vlaamse zanger die het sportpaleis vulde voor alle concerten van Clouseau, Will Tura, …

De Nederlandstalige muziek is terug populair aan het worden bij de jongeren. Hoe komt dat denk je?
In het begin wist niemand iets van Nederlandstalige zangers maar de door de opkomst van VTM is dat allemaal veranderd. VTM vondt het programma Tien om te zien uit en daar worden nu eenmaal veel Nederlandstalige artiesten uitgenodigd.

Als je op een groot concert moet spelen, wat ervaar je dan?
Als ik op het podium kom, krijg je echt een kick. Ik ben zelfs nog zenuwachtig voor elk concert dat ik geef! Maar als je dan op het podium komt gaat alles al stukken beter! Ik vind dat je de adrenaline moet voelen, anders is de fun eraf!

We weten ondertussen al hoe je er mee bent begonnen maar denk je dat het nu moeilijker is dan vroeger om ermee te beginnen?
Ik denk dat het nu makkelijker is om een artiest te worden omdat je nu van die talentenwedstrijden hebt zoals X-factor, Idool, … . Neem nu als voorbeeld Idool. Ik heb heel veel bewondering voor de mensen die voor die jury van professionelen willen staan. Het is niet makkelijk je zo bloot te geven voor iedereen, het is natuurlijk wel een manier om in de industrie te raken.

Hoe belangrijk zijn de fans voor u? En hoe hou je hen tevreden?
Wel een goede fanbase is belangrijk om te overleven en de moed niet op te geven. Zonder hen sta je nergens, het is ook fijn als je een optreden geeft om een vaste kern in het publiek te zien staan. Zij zijn het meestal die de rest van het publiek enthousiast meesleuren door zowel de klassiekers en de nieuwe songs. Het leuke aan het uitbrengen van een nieuwe cd door een concert te geven is dat ze reeds je liedjes vanbuiten leren, het creëert een aangename sfeer.
En hoe ik hen te vrede hou?? Ik zing ook de klassiekers, maar over het algemeen zijn ze wel te vreden met wat ik breng op het podium.

Bedankt Jo voor dit aangename gesprek, veel succes met je verdere carrière.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: