Hij is onopvallend en weinig spraakzaam tegenover de media, maar in de hedendaagse technowereld is Gesaffelstein een uitzonderlijk figuur!

Deze dj-producer, geboren in Lyon in 1985, is de nieuwe ster in de internationale scene. In een tijdperk waarin de helden van de trance en de dubstep hoogtij vieren, kiest Mike ervoor om zich helemaal anders uit te drukken. Zijn donkere, beklijvende en energieke techno slaagt erin om de fans aan het dansen te brengen, maar behoudt tegelijk een emotionele sfeer. 

Hij ontleent de invloed voor zijn dancemuziek en zijn remixes (van oa. Cassius, Lana Del Rey, Moby, Rebotini, ZZT en Boys Noize) voornamelijk aan de muziek uit de jaren ’80. Geïnspireerd door pioniers als Kraftwerk, maar ook heel andere elektronische stromingen die voortkwamen uit de punk en de new wave, vermengt Gesaffelstein hedendaagse techno met scherpe ritmes en de pompende sounds van iconen als DAF, Front 242 en Nitzer Ebb.

Na een samenwerking met Kanye West voor twee tracks op het album ‘Yeezus’ (“Send It Up” en “Black Skinhead”), meerdere bekende remixes (voor oa. Depeche Mode en Laurent Garnier), enkele EP’s en de single “Hate Or Glory”, brengt Gesaffelstein op 28 oktober zijn debuutplaat uit. ‘ALEPH’ beschrijft een mysterieuze wereld en mengt intelligentie, agressie en emoties in een soort van ‘metal dance’.

Zijn verbluffende live-optredens, in de meest gerenommeerde clubs van de planeet en op de grootste festivals (waaronder Dour en vooral afgelopen weekend nog I Love Techno), worden door eenieder gesmaakt. Op 18 februari zet Gesaffelstein een niet te missen afspraak in de AB in zijn agenda, voor een set vol klasse en industriële sfeer! De voorverkoop voor dit concert gaat van start op vrijdag 15 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gesaffelstein
Datum: 
Dinsdag 18 februari, 20u
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

02 584 24 24
Meer over