Vanaf maandag vinden de finale audities plaats voor de selectie van 22 jonge talenten die de cast gaan vormen van Kadanza Together, de nieuwe musical van Ketnet en Studio 100.

Na een voorafgaandelijke selectie en de eerste auditieronde van Ketnet Musical werden uit meer dan 1200 kandidaten 80 kinderen weerhouden. Die geven in vier finale audities het beste van zichzelf om de jury te overtuigen dat zij de geknipte artiesten zijn om vanaf 6 februari mee te spelen in Kadanza Together.

Speciaal voor deze finale audities krijgen de juryleden Giovanni Kemper, Laura Tesoro en Koen Crucke versterking van niemand minder dan Gert Verhulst.

Van maandag 26 tot donderdag 29 oktober om 18.45 u. op Ketnet.

De finale audities

De finale audities worden opnieuw gepresenteerd door Tatyana Beloy enThomas Van Achteren voor een enthousiast publiek in een nokvolle Capitole in Gent.

De 80 kandidaten zijn verdeeld in vier groepen van 20. Elke dag komt een van de vier groepen aan bod. Zij hebben een scène uit een wereldberoemde musical ingestudeerd onder leiding van Tijl Dauwe (de regisseur van Kadanza Together), en Chris Corens (casting director), Ijvi Hagelstein (choreografe) en Kristof Aerts (muzikale leider). Op maandag gaat het om een scène uitOliver, dinsdag High School Musical, woensdag The Lion King en donderdagHairspray. De kinderen spelen de scénes telkens in groepjes van vijf.

En dan is het aan de jury om hun prestaties te beoordelen. Maar pas op donderdag 29 oktober weten we welke 22 musicalsterren naast Tatyana Beloyen Matthew Michel (Ghost Rockers, De KetnetBand) zullen schitteren inKadanza Together.

De jury

Koen Crucke is met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van zingen, acteren en dansen een perfect jurylid voor Ketnet Musical. Koen geeft zelf ook vocal coaching aan kinderen.

Laura Tesoro zingt, danst en acteert, en is dus prima geplaatst om het jonge talent van Ketnet Musical te beoordelen. Laura deed zelf ooit mee inKetnetpop, acteerde in de musical Annie en Familie, schitterde in The Voice van Vlaanderen en werkt nu aan een succesvolle solocarrière.

Giovanni Kemper staat al vanaf zijn vijfde op het podium en speelde mee in een heleboel musicals, waaronder vorig jaar Kadanza van Studio 100 en Ketnet. In 2013 haalde hij de finale van So You Think You Can Dance. Hij speelt ook een hoofdrol in Nachtwacht, de fantasyreeks van Ketnet en Studio 100.

Gert Verhulst heeft het dezer dagen nog drukker dan anders, onder meer met de viering van 25 jaar Samson & Gert, maar hij maakt graag plaats in zijn agenda om samen met Koen, Laura en Giovanni te bepalen wie er meespeelt inKadanza Together.

En verder …

Later dit najaar volgen we de 22 kersverse musicalsterren op bootcamp en ontdekken we wie van hen de hoofdrollen zullen vertolken. Begin 2016 zien we hoe de cast wordt klaargestoomd voor de grote première van Ketnet Musical - Kadanza Together.

Kandanza Together

Kadanza Together gaat over twee jongerenkampen die toevallig op hetzelfde moment en op hetzelfde kampterrein plaatsvinden: een muziekkamp en een danskamp. De zangers en dansers kunnen elkaar niet luchten. Op de koop toe moet de kampleider aan het einde van de week beslissen welk van de twee kampen volgend jaar opnieuw mag doorgaan en welk niet. Het wordt een strijd tussen zangers en dansers. Komen beide groepen dichter bij elkaar of blijft onbekend onbemind?

Kadanza Together gaat op zaterdag 6 februari in première in het Plopsa-theater in Plopsaland De Panne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: