Album Voor m'n kids goed voor goud

*‘dom’ (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) = Amsterdamse straattaal voor wijs, cool, slim, intelligent

De Nederlandse zanger Gers Pardoel is óveral. Niet enkel op de televisie: na zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ vorig jaar, raakte enkele weken geleden bekend dat Gers dit jaar in het vtm-programma ‘The Voice Kids’ zal zetelen én deze week is hij te gast bij Gert Verhulst en James Cooke in ‘Gert Late Night’ op VIER. Maar ook op de radio, want na de singles ‘Ma Chérie’ en ‘Lila Lakens’ brengt Gers nu zijn derde nummer van het album ‘Voor M’N Kids’ uit: DOM. En er wacht hem een drukke zomer én najaar. Terwijl de rapper in maart nog twee keer de Lotto Arena vulde, staat hij de komende weken op de line-up van heel wat zomerfestivals, waaronder Buitenbeenpop. In november toert Gers door Vlaanderen en Brussel met een intieme theatertour.

DOM is na ‘Ma Chérie’ en ‘Lila Lakens’ het derde nummer vanop het album ‘Voor M’N Kids’, dat in oktober uit kwam. Dat album werd trouwens nét bekroond met goud. Terwijl de overige nummers op de dubbel-cd de gevoelige kant van de Nederlandse zanger tonen, is DOM wat ruiger. ‘DOM’ is een rauw nummer met een aanstekelijke beat, waarin Gers rapt over zijn leven “vroeger had ik Nikie's en Fila's nu heb ik kiddo's en een villa”, maar hij laat ook zien dat hij nog droomt: “leef the fast life, ooit heb ik een Lamborgini”.

Festivalzomer
Gers Pardoel aan het werk zien? Op 14 juni staat hij op het podium bij radiozender MNM, voor een live-concert tijdens marathonradio. Dé ideale pauze voor studenten die wat ‘Dommer’ (oftewel: intelligenter) willen worden. De komende weken treedt Gers op op heel wat festivals zoals Genk On Stage, Beachland en Suikerrock. Én hij staat ook op de affiche van Buitenbeenpop in Leopoldsburg, een openluchtfestival aangepast aan de behoeften en wensen van personen met een beperking, op 31 augustus.

Theatertour ‘Bijzonder’
In maart vulde Gers in z’n eentje nog twee keer de Lotto Arena. In november 2018 maakt hij het iéts intiemer, met zijn nieuwe show ‘Bijzonder’. Tijdens een tour langs verschillende theaters, vertelt hij leuke anekdotes en straffe verhalen over de totstandkoming van zijn grote hits en vertolkt naast zijn bekende werk ook andere pareltjes die net niet de radio haalden. “Door de intieme sfeer van het theater op te zoeken voel ik mij dichter bij mijn gasten en verwacht ik hen mee te kunnen nemen in mijn verhaal”, aldus Gers.

Data theatertour ‘Bijzonder’:

  • 3 november 2018, Kursaal Oostende
  • 9 november 2018, Capitole, Gent
  • 10 november 2018, Ethias Theater, Hasselt
  • 16 november 2018, Ancienne Belgique, Brussel
  • 17 november 2018, Stadsschouwburg, Antwerpen

Link naar optreden bij Gert Late Night: https://www.vier.be/gert-late-night/zo-ging-het-er-aan-toe-op-de-exclusieve-showcase-van-gers-pardoel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over