Geppetto & the Whales

Geppetto and the Whales trad letterlijk voor de eerste maal in het voetlicht tijdens de 2010 editie van Humo’s Rock Rally, waar ze op één van de voorrondes hun podiumdebuut maakten. De finale haalden ze niet, maar dat maakten ze in 2012 op hun kousenvoeten goed. In die twee jaar hadden ze ook niet stil gezeten en bleven ze de aandacht trekken met fijne plaatjes. Hun tweede single Juno wist het zo maar liefst tot vijf maanden dagrotatie te schoppen op zowel Studio Brussel en Radio 1. De finaleplaats op HRR 2012 was goed voor enkele lovende persquotes: (…) Muzikaal waren echo's troef: de wondermooie meerstemmigheid leenden ze bij Fleet Foxes, de banjo herinnerde aan Mumford & Sons en de songs deden denken aan alles tussen My Morning Jacket en Crowded House. Die melange van Americana en pop sloeg gensters (De Morgen) en (…) Hun drie gitaren trokken een forse geluidsmuur op en de dynamiek zat meer dan snor. Als Geppetto een plaat uitbrengt, kopen we ze (De Standaard). Kort daarop brachten ze er ook effectief eentje uit, de EP People of Galicove, en wel meteen op major EMI. De pers bleef laaiend enthousiast en de band werd zelfs genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Doorbraak’.

Begin 2014 verschijnt Heads of Woe (Parlophone), het eerste full-album van Geppetto & the Whales. De plaat werd afgelopen zomer opgenomen in La Chapelle (Waimes) samen met producer Thom Monahan (Pernice Brothers, Devandra Banhart) die voor zes weken Los Angeles met ons Belgenlandje ruilde. De eerste single 1814 werd net de wereld ingestuurd. De Kempenaars maken hun imago van Vlaamse americanazonen meer dan waard. We horen alvast klein huiselijk geluk verpakt in een mooie samenzang en haardvuurwarme harmonieën. Dit smaakt alvast naar meer! Haal die plaat in januari in huis en zak af naar 4AD voor een gegarandeerd aan de ribben klevende live ervaring.

Wolves & Moons

Wolves & Moons voert je mee op een kabbelende flow van zachte akoestische gitaren en vocale harmonieën. De pure folksongs barsten van de weelderige arrangementen vol duidelijk detecteerbare country- en bluesinvloeden. Deze meute van jonge wolven maakt deel uit van onze laatste lichting IC Music artiesten en weet als geen ander hoe maanlicht in muziek om te zetten. De nummers zijn geschreven met het hart op de tong en getuigen van een doorwrocht singer-songwritervakmanschap. Zanger Richard Allen kan met zijn rauwe stem de bergen, die hij zo prachtig bezingt, op hun grondvesten laten trillen en van onmetelijke en desolate prairievlaktes een vredig toevluchtsoord maken. We horen de muzikale signatuur van Elvis Perkins, Fleet Foxes, Laura Marling maar ook respect voor de Brits folktraditie, zoals we die kennen van grootmeesters Bert Jansch en Nick Drake. Fluisterzacht, intiem en bij voorkeurbij nacht en ontij te consumeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Geppetto & the Whales
Datum: 
29 maart 2014
Locatie: 
4AD, Diksmuide

Reservatie:

Meer over