Na de bloedmooie single ‘1814’ en de opzwepende opvolger ‘For The Black Hand At Dawn’, lanceert Geppetto & The Whales nu de derde single uit het album: ‘Jonathan’, met bijhorende clip door en met de broers Van Ostade.

De broers Van Ostade, van School is Cool-faam, plaatsen originaliteit boven met de knotsgekke videoclip voor 'Jonathan'. Dat de broers een grote affiniteit hebben met muziek & film, bewezen ze al in hun musical kortfilm Songs from the Outside. Gebruik makend van een high-tech slow motion camera (primeur in België) die met volle steun werd aangeboden door BFCRental, spelen de broers zelf mee in een slagveld van voedselwaren. De broers geloven dat er terug meer 'plezier' moet komen in de videoclips van tegenwoordig, met een oog op hoge productiewaarden voor geen geld.

"Vaak wordt te snel gekozen voor een performance clip met weinig originaliteit of voor een donker, grijs kortverhaal. Na het low-budget succes van de YAWNS videoclip ‘I want to go where nobody knows my name, nam Geppetto & The Whales contact op met ons, hopend op een unieke, andere videoclip." aldus Michael Van Ostade. Het nummer gaat over oorlog, maar we houden niet van een 1 op 1 voorstelling van de feiten, dus bedachten we een subtiel doch zenuwslopende interne strijd tussen twee fictieve broers die trachten met elkaar overéén te komen, maar de ruzie is altijd nabij."

Het leek er lang op dat de productie van deze clip niet zou lukken. Die was te ambitieus en niet mogelijk met de beschikbare middelen. De broers besloten daarom zelf in de clip te spelen, om zo ook de broederlijke dynamiek extra in de verf (of dit geval, spaghettisaus) te zetten. Beluister single ‘Jonathan’ op Spotify of Deezer. Jonathan is ook te koop via iTunes.

Geppetto And The Whales Live

  • 12.07 Vijverfestival Dilbeek
  • 25.07 Boomtown Gent
  • 03.08 Dranouter
  • 08.08 Zeverrock De Pinte
  • 15.08 Pukkelpop
  • 30.08 Plein Air Asse
  • 19-21.09 Leffingeleuren
  • 18.10 AB Brussel

Bio
2012: Geppetto & The Whales haalt de finaleplaats in Humo’s Rock Rally en brengt een EP uit: ‘People Of Galicove’. De Vlaamse pers is lovend over de Kempense formatie, de radio’s draaien hun singles in hoge rotatie (‘Juno’ natuurlijk, maar evengoed ‘Oh My God’ of ‘Duquesne’s Horse’).

Debuutplaat ‘Heads of Woe’ verschijnt twee jaar na deze eerste erkenning. Hun full album is er eentje vol eigentijdse indierock met uitstapjes richting enerzijds oorstrelende en meerstemmige samenzang en anderzijds psychedelische pop. Betoverend, bezwerend en simpelweg knap van een jonge band die veel meer bagage torst dan de leeftijd van de bandleden doet vermoeden.

De grote festivals rollen de rode loper uit: Geppetto & The Whales zijn deze zomer aan het werk te zien op o.a. Dranouter, Pukkelpop en Leffingeleuren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: