Geppetto & The Whales kiezen voor originele video-animatie in videoclip 1814

Op vrijdag 17 januari verschijnt ‘Heads of Woe’, het eerste full-album van de Belgische indie-rockgroep Geppetto & the Whales. Heads Of Woe’ volgt twee jaar na de finaleplaats van Geppetto & The Whales in Humo’s Rock Rally en anderhalf jaar na de release van de EP ‘People Of Galicove’ die met de uitstekende singles Juno (5 maanden dagrotatie op Studio Brussel, Radio 1 + 6e plaats in ‘De Afrekening + 3e plaats in VOX) en Duquesne’s Horse (14 weken Afrekening Studio Brussel) erg goed onthaald werd door pers en publiek.

Heads of Woe’ is een album vol eigentijdse indierock met uitstapjes richting enerzijds oorstrelende en meerstemmige samenzang  en anderzijds psychedelische pop. Betoverend, bezwerend en simpelweg knap van een jonge band die veel meer bagage torst dan de leeftijd van de bandleden doet vermoeden.

Tracklist 

 1. Jonathan
 2. 1814
 3. Animals
 4. Bright Star In The Morrow
 5. Heads
 6. For The Black Hand At Dawn
 7. Cocklane Ghosts
 8. The Great Lament
 9. Esther, You
 10. Maxburg
 11. Saigo
 12. Time

Heads Of Woe’ is net zoals de EP ‘People Of Gallicove’ opgenomen in studio La Chappelle in Waimes. De opnames vonden plaats tijdens de zomermaanden met de Amerikaan Thom Monahan als producer van dienst. Zijn werk op de albums van Vetiver en Devendra Banhart was de leden van van Geppetto & The Whales zo bevallen dat ze hemel en aarde bewogen om de man in de studio te krijgen. Met succes, Monahan werd voor 6 weken overgevlogen uit L.A.

Het prachtige artwork van ‘Heads of Woe’ is van de hand van de Amerikaanse kunstenares Kathleen Lolley die met haar surrealistische droombeelden perfect de sferische en soms psychedelische indierock van Geppetto & The Whales weet te vatten. Eerder liet Lolley zich al opmerken door haar samenwerking met My Morning Jacket. 

Heads Of Woe’ wordt voorafgegaan door de single ‘1814’. De track is een donkermooi liefdeslied gebaseerd op het waargebeurde fascinerende oorlogsverhaal van de Vlaamse soldaat Willem Kenis.  Hij vatte na de Napoleontische oorlog in Rusland een lange tocht vol ontbering richting zijn geliefde in Loenhout aan en hield daarvan een dagboek bij.  De song ontstond nadat zanger/gitarist Sander Sterkens dat dagboek ontdekte in een bibliotheek.

 Bekijk de video hier:  http://www.youtube.com/watch?v=DLUTsUhNw3A&feature=youtu.be

Geppetto & The Whales Live

Bij de release van ‘Heads Of Woe’ hoort ook een uitgebreide tournee. Twee data zijn al bekend gemaakt. Zo zal Geppetto & The Whales aantreden op de Showcasefestivals Glimps in Gent en Eurosonic in Groningen. Meer data zullen spoedig bekend gemaakt worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over