George Bernett, die voor zijn muzikale carrière zijn achternaam verving door ‘Ezra’, viert volgende week zijn eenentwintigste verjaardag. Toch klinkt zijn stem even korrelig en doorleefd als die van zijn twee grootste voorbeelden: Bob Dylan en Woody Guthrie. 

De jonge Brit werd enkele jaren geleden ontdekt via de regionale radiozender van de BBC in Bristol. Zijn bluesy akoestische songs slaan onmiddellijk aan en de bal gaat hard aan het rollen voor Ezra. Op een uitnodiging voor een sessie in Londen volgt een plek op het neofietenpodium van Glastonbury. Hij scoort een monsterhit met debuutsingle “Budapest” en behaalt de vijfde plek in de prestigieuze beloftenlijst BBC Sound Of 2014. De singer-songwriter besluit zijn universitaire studies even on hold te zetten en werpt zich met een tomeloze energie volledig in de muziek. Hij duikt de studio in en werkt aan zijn eerste langspeler ‘Wanted On Voyage’, die op 30 juni wordt uitgegeven.

George Ezra plant meteen een tournee om zijn werk live aan de wereld voor te stellen en België staat op het menu! Nadat hij op 17 mei nog voor een vol huis speelde op Les Nuits Botanique en op vrijdag 4 juli op Rock Werchter de planken van KluB C betreedt, kondigt hij vandaag ook een najaarsconcert in Antwerpen aan. Ontdek deze rijzende ster en geniet mee van zijn unieke stijl, die op een elegante manier heden en verleden combineert, op zaterdag 29 november in Trix! Tickets voor het concert zijn te koop vanaf vrijdag 30 mei om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
George Ezra
Datum: 
Zaterdag 29 november 2014
Locatie: 
Trix Club, Antwerpen

Reservatie:

Meer over