Trixie Whitley

Hoe komt een jong independent label aan zes nominaties voor de MIA's (Music Industry Awards) vraagt u zich misschien af? Terecht misschien, want Unday Records moet haar derde verjaardag nog vieren. Als je echter weet dat het label onderdak biedt aan acts als Trixie Whitley, Flying Horseman, Ian Clement, Dans Dans, I Will I Swear of Yuko, klinkt het misschien al heel wat logischer.

Unday Records is onderdeel van de platenfirma N.E.W.S. en is al sinds haar ontstaan in 2011 een kwaliteitslabel voor avontuurlijke indiebands en eigenzinnige singer-songwriters. In 2013 releaseten ze onder meer 'Fourth Corner', het platina debuut van Trixie Whitley, en lovend onthaalde albums van Flying Horseman, Dans Dans en Ian Clement.

Volgende week zijn die drie laatsten bovendien te gast op Eurosonic/Noorderslag in Groningen, het belangrijkste showcasefestival van Europa.

Op de MIA's slepen zowel Trixie Whitley als Flying Horseman dit jaar drie nominaties in de wacht. Beiden werden genomineerd in de categorieën Album van het Jaar (resp. voor 'Fourth Corner' en 'City Same City') en Alternative. Trixie Whitley maakt ook kans op een MIA in de categorie Solo Vrouw en Bert Dockx van Flying Horseman wordt misschien Muzikant van het Jaar.

Trixie Whitley en Flying Horseman staan ook beiden op Music For Undays, de eerste compilatie van het label. Voor die plaat namen de tien Unday artiesten, aangevuld met drie nieuwe namen, elk een nieuwe song op. Music For Undays verschijnt in Februari.

De MIA's vinden plaats op 8 februari en worden uitgezonden op Eén. Stemmen kan vanaf vandaag. Stemmen op de MIA's kan via http://mias.een.be/genomineerde

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: