Met een blik achter de schermen, sfeerverslagen en de meest memorabele momenten en sappigste anekdotes, geschreven door programmatoren, vrijwilligers, sponsors en allerlei (ex-)medewerkers, maar ook door journalisten en muzikanten zoals Jan Hautekiet, Lady Linn, Bert Ostyn, Marc Van den Hoof, Ben Van Alboom, Lander Gyselinck, Lies Steppe en natuurlijk Karel Van Keymeulen, die het boek samenstelde en er van bij het begin bij was.

Zo leest u ook een interview van zijn hand met oprichter en bezieler Bertrand Flamang. Aan de hand van tekstbijdragen en veel, héél veel foto’s komt u alles te weten over het festival dat bréder programmeert dan enkel jazz, en daar een goede reden voor heeft. Passeren de revue: Wayne Shorter, Elvin Jones, Herbie Hancock, Sonny Rollins, Diana Krall, David Byrne, Grace Jones, Maceo Parker, Toots Thielemans, Kamasi Washington, Sons of Kemet, Ornette Coleman, Melody Gardot en vele, vele anderen. Ook de nieuwe Belgische scene komt ruim aan bod.

Gent Jazz 2002-2022 is een meerstemmige en gelaagde bundel getuigenissen in woord en beeld en een caleidoscopische ode aan een festival dat dat in wezen óók is.

DE AUTEUR
Karel Van Keymeulen groeide op met jazzmuziek. Meer nog, hij schreef er 24 jaar lang gefascineerd en passioneel over in De Standaard, nam interviews af van legendarische jazzhelden en was vaste praatgast tijdens live-uitzendingen op Jazz Middelheim.

Te koop op het festivalterrein voor 33 €! Ook te koop op www.snoeckpublishers.be, www.gentjazz.com, het UITBUREAU en Music Mania in Gent en in de boekhandel.

Afmetingen: 250 x 280 mm
Paginering: 240
Illustraties: 300
Softcover
35 €
NL ISBN: 978 94 616 1 808 5

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over